Connect with us

Știri

Vopsirea oualor de Paste – metode ingenioase

Conform traditiei noastre romanesti, in Joia Mare se vopsesc ouale. Obiceiul spune ca acestea trebuie sa fie rosii, exact ca sangele ce a curs atunci cand Iisus era rastignit pe cruce. Totusi, in zilele noastre, gospodinele prefera ouale vopsite in multe culori si cu diverse modele. E clar ca aspectul mesei de Paste va fi unul „diferit”.

Daca te numeri printre cei care prefera vopseaua naturala, afla ca sunt multe metode prin care poti sa vopsesti ouale fara substante chimice.

Spre exemplu, daca vrei oua de un rosu intens trebuie sa folosesti coji de ceapa. Ouale se fierb intr-un vas cu apa clocotita si o cantitate mare de foi de ceapa, dupa ce au fost spalate foarte bine in prealabil. Pentru a obtine oua roz, fierbe-le in apa cu sfecla, iar pentru ca acestea sa devina verzi, foloseste frunze de spanac sau vita de vie.

CITESTE SI: Ouăle de Paște: 5 reguli de respectat pentru o fierbere și vopsire CORECTE

CITESTE SI: Oua de Paste si hartie creponata

Vrei ceva mai deosebit? Atunci iti oferim cateva idei ingenioase!

gallery_54eabd81887f7_-_printed-easter-eggs-easter-crafts-0412-p82t1z-xln

Lipeste stickere de diverse forme si culori pe ouale spalate bine si nevopsite. Daca doresti sa le lipesti dupa ce acestea sunt colorate, tine cont de faptul ca nu trebuie sa le dai luciu.

gallery-1455740858-easteregg4

Spala ouale bine si traseaza diverse modele cu vopsea alba. Vei obtine oua simple si foarte ingenioase si vei impresiona pe toata lumea.

glitter-easter-eggs4

Iti doresti ceva mai extravagant dar nu stii cum sa vopsesti ouale? Sclipiciul este solutia! Ai nevoie doar de lipici si sclipici de orice tip.

diy-marbled-indigo-easter-eggs-4

Daca ai rabdare poti face un astfel de model utilizand culori cat mai apoase. Ai nevoie de o pensula, vopsea albastra si imaginatie. Rezultatul final tine doar de tine!

Mai avem o zi timp de gandire pentru ca masa de Paste sa fie cat mai colorata!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top