Connect with us
Vrancea: Incendiu în Gara Gugești, la un vagon încărcat cu cărbuni! Pompierii intervin cu mai multe autospeciale

Știri

Vrancea: Incendiu în Gara Gugești! Pompierii intervin cu mai multe autospeciale

Un vagon încărcat cu cărbuni a luat foc luni dimineaţă în timp ce trenul era staţionat în gara Gugeşti, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„În jurul orei 08,20 a fost anunţat prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112 un incendiu care se manifestă fără flacără la un vagon încărcat cu cărbuni, al unui tren care a fost oprit în gara Gugeşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, subcomisar Cristina Pârvu.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a incendiului a fost autoaprinderea. Au ars aproximativ 200 kilograme de cărbune.

Trenul staţiona în gara Gugeşti pentru a da prioritate unei garnituri de călători, moment în care persoanele aflate pe peron au văzut fumul ieşind din vagon şi au sunat imediat la 112.

Citește și: Incendiu în Centrul Vechi din Bucureşti, duminică dimineaţa

La faţa locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gugeşti. Traficul feroviar în zonă nu a fost oprit.

Timiş: Incendiu în Jimbolia într-o hală cu patru mii de baloţi de paie şi deşeuri lemnoase

ISU Timiş a fost solicitat să intervină, luni dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-o hală dezafectată din Jimbolia, dar în care se aflau aproape patru mii de baloţi de paie şi deşeuri lemnoase.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu la o hală dezafectată din Jimbolia. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta cu ardere generalizată şi s-a acţionat pentru localizarea şi limitarea lui. Incendiul este de durată, pentru că în interiorul halei se află aproape 4000 baloţi de paie şi aproximativ 300 tone de deşeuri lemnoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Citește și: Anchetă în Timișoara după ce un incendiu a izbucnit la un imobil plin de chiriași

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, şase subofiţeri de la Detaşamentul Timişoara şi trei autospeciale de stingere de la Jimbolia.

După localizarea incendiului, în jurul orei 8.00, nu mai exista pericol de propagare, iar echipajul ISU Timiş s-a retras, dar Serviciul de voluntari din Jimbolia încă acţionează pentru lichidarea focului.

„După lichidarea incendiului, vom trimite un ofiţer care va stabili cauza incendiului”, a adăugat Elena Megherea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top