Vreme extremă la final de lună. Unde va ninge în țară

24.09.2018
Vreme extremă la final de lună. Unde va ninge în țară

Un val de aer polar intră în România, lucru care duce la o schimbare drastică a vremii. Pe teritoriul țării se vor semnala ploi, frig, vânt puternic și chiar ninsori.

Temperaturile scad, ajungând chiar sub cele normale pentru această perioadă, mai transmit meteorologii

Conform alertelor emise de meteorologi, luni vântul va prinde viteze de 60..70 de km/h în aproape toată ţara, iar altitudini foarte mari se vor înregistra rafale de 120 de km/h.

În plus, la început se vor semnala averse moderate cantitativ prin vest, centru, nord şi la munte, în timp ce seara va ploua în sud şi sud-est. Temperaturile vor scădea accentuat dinspre nord-vest, aşa că prin Muntenia vor mai fi posibile maxime de 30…31 de grade Celsius, transmite Digi 24.

Rafale de 45…50 de km/h oră se vor înregistra şi în Capitală, iar seara vor creşte şansele de ploaie. Chiar şi în aceste condiţii, mercurul în termometre va reuşi să urce până la 29 de grade Celsius.

În trei zile, Capitala va trece de la o extremă la alta. Cele mai mari probleme le vor pune vântul și scăderea bruscă de temperatură. Miercuri dimineața vor fi 5 grade la București

Zona de munte va fi cea mai afectată de capriciile vremii. Vântul va fi alert în toate masivele, însă pe creste vor fi şi rafale de peste 120 de km/h. Peste zi vor fi ploi moderate cantitativ, iar odată cu scăderea accentuată a temperaturilor, la peste 1.800 de metri va ninge.

La mare, vremea va fi anormal de caldă azi, cu maxime ce vor ajunge la 25 de grade Celsius. Totuşi, după-amiază vor fi intensificări ale vântului, averse şi, posibil, descărcări electrice.

Norii se vor risipi rapid de marți, însă temperaturile nu vor mai trece de 16..18 grade la orele amiezii.

Citește și: Atenționare meteo. Vremea se răcește brusc, meteorologii au făcut anunțul în urmă cu puțin timp