Connect with us
Vremea săptămâna aceasta. Se întoarce iarna. Prognoza meteo ANM

Știri

Vremea 1 februarie – Cod galben de ceață și viscol

ANM a emis astăzi, 31 ianuarie, un cod galben de ceață și un cod galben de viscol.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, noi atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă valabile în orele următoare în 12 județe. Alte cinci județe sunt sub atenţionare cod galben de viscol.

Până la ora 14.00, ceaţa va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri în localităţi din județele Olt și Dolj, unde se semnalează și ploaie slabă sau burniţă, în timp ce în judeţele Gorj și Satu Mare vizibilitatea este chiar și sub 50 de metri până la ora 15.00.

În judeţele Gorj și Satu Mare apare și burniţa și poleiul.

O altă atenţionare nowcasting cod galben de ceaţă vizează județele Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Neamţ, Galaţi și Iaşi până la ora 17.00.

În zona de munte a județelor Suceava, Neamţ, Prahova, Argeş și Dâmboviţa este cod galben de viscol până la ora 17.00, semnalându-se vânt care la rafale atinge până la 110 kilometri pe oră.

ANM: Temperaturile vor ajunge zilele următoare chiar și la 14 grade Celsius. Poleiul, doar izolat

Vremea se încălzește semnificativ în următoarele zile, astfel că în sud-estul țării temperaturile vor ajunge, marți și miercuri, la 14 grade Celsius. În Capitală, temperaturile cresc de la o zi la alta, de luni, ajungând miercuri la 9 grade Celsius. De asemenea, dispare și poleiul din București.

„Temperaturile cresc în următoarea periodă, mai ales în partea sud-estică a țării, îndeosebi în Dobrogea, unde vom avea temperaturi și de 14 grade Celsius, în zilele de marți și miercuri, deci temperaturi cu 10 grade mai mari față de normal. În rest, cresc temperaturile, dar nu așa de spectaculos ca în Dobrogea. În București, luni vor fi cam 3-5 grade, marți 5-7 grade, iar miercuri 7-9 grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Admnistrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentantului ANM, de marți vor fi din nou precipitații în toate zonele șării, însă poleiul se va depune doar izolat.

„Momentan nu mai așteptăm precipitații, avem o ameliorare în acest sens, până luni seară, unde vor fi ploi, dar pe partea vestică a țării. Și izolat ar putea să apară din nou poleiul, dar nu depuneri semnificative ca până acum. De marți vor fi precipitaii în toate zonele țării și ninsori la munte, la peste 1.400 de metri, și izolat ar mai putea să apară poleiul, dar nu la intensitatea celui de acum”, mai spune Mihai Huștiu.

Duminică noapte, în București, vor fi temperaturi negative, de minus 4 grade.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top