Connect with us
Vremea 20 aprilie. Temperaturi în scădere și ploi în unele zone

Știri

Vremea 20 aprilie. Temperaturi în scădere și ploi în unele zone

Vremea 20 aprilie. Vineri ne așteaptă o vreme mai răcoroasă, iar ploile își vor face simțită apariția, conform prognozei meteo valabile pentru ziua de astăzi.

Mai ales în prima parte a zilei vor mai cădea unele averse slabe de ploaie local în sud și izolat în est, în timp ce în restul țării cerul se va menține variabil spre mai mult senin.

Vântul va suflă moderat spre tare în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 20 de grade la nivelul întregii țări.

În estul Transilvaniei, maximele nu vor depăși 15 grade.

În Dobrogea și în partea estică a Munteniei se așteaptă ploi de scurtă durată.

În vestul țării, vremea va fi frumoasă, deși mai rece decât în zilele precedente.

La munte, se răceşte, vântul continua să sufle cu putere, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali. Mai vin şi câteva ploi slabe prin masivele din estul şi sudul ţării, iar la altitudini mari se menţin condiţiile de lapoviţă şi ninsoare.

În Bucureşti, mai apar ceva nori dimineaţa însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul rămâne destul de insistent şi se răcoreşte faţă de ieri. La amiază vor fi 20 de grade.

Sâmbătă se împrăştie norii, temperaturile încep din nou să crească şi vom avea o zi plăcută, soare şi un pic de vânt.

Vremea pe două săptămâni. Revin ploile!

Vremea 20 aprilie: Mai multe coduri galbene în vigoare dimineața

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic în 12 judeţe din Muntenia, Dobrogea şi Moldova, valabile în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău (zona joasă), Călăraşi, Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge viteze de 55 – 65 km/h, izolat 70 km/h.

De asemenea, până la ora 9:00, în zona de munte, la peste 1.800 de metri, a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava, Vâlcea şi Gorj, vântul va sufla, la rafală, cu viteze de 90 – 100 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top