Connect with us
VREMEA se STRICĂ. ANM a anunțat PLOI TORENȚIALE și GRINDINĂ

Știri

Vremea 6 mai. VREMEA se STRICĂ. ANM a anunțat PLOI TORENȚIALE și GRINDINĂ

ANM a anunțat că deși vremea pare să se încălzească, urmează o perioadă de temperaturi mai scăzute, însoțite de ploi torențiale și grindină.

Meteorologii anunță ploi în regiunile din România, temperaturi în scădere și fenomene meteo marcate de descărcări electrice, grindină pe alocuri.

Vremea va deveni în general instabilă în majoritatea regiunilor, iar valorile de temperatură, deşi în scadere în mare parte din ţară, se vor situa în continuare peste cele normale în prima decadă a lunii mai. Temporar înnorarile se vor accentua, iar aversele însoţite de descarcari electrice vor fi frecvente, exceptând partea de est-nord-est a teritoriului unde astfel de fenomene vor fi pe areale mai restrânse.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi caderi de grindina. Vântul va avea unele intensificari în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurta durata şi în restul ţarii, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade la Miercurea Ciuc şi 30 de grade la Giurgiu.

În Bucureşti, vremea se va menţine mult mai caldă decât ar fi normal în aceasta perioadă din an, dar va creşte probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferică. În a doua parte a zilei şi seara vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Dimineaţa, 16 – 18 grade şi la amiază, 28 – 29 de grade.

Luni, valorile termice vor continua să scadă uşor, totuşi în multe zone ale ţării se vor menţine peste mediile specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…21 de grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 26 de grade la Giurgiu, Călăraşi dar şi la Alba iulia.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top