Vremea a luat-o razna. Fenomene meteo extreme în ultimele zile

Ultimul update: miercuri 22 mai 2019 10:45 Data publicării: miercuri 22 mai 2019 10:44

Fenomene meteo extreme. O furtună puternică însoţită de ploaie torenţială a provocat inundaţii în centrul şi sudul Germaniei. Cele mai mari probleme sunt la poalele Alpilor, unde s-a scurs toată apa de pe versanţi. Vremea are manifestări violente şi peste oceanul Atlantic.

În Statele Unite au fost raportate peste 100 de tornade în ultimele zile. 50 de milioane de americani locuiesc în zonele afectate.

Germania și Polonia lovite de furia naturii

Fenomene meteo extreme. Ploile din ultimele zile au făcut ca râurile din Bavaria, dar şi din centrul Germaniei, să se reverse. La poalele Alpilor au căzut 180 de litri de precipitaţii pe metru pătrat în două zile. În urma lor au rămas străzi transformate în lacuri, drumuri şi căi ferate închise, subsoluri inundate.

Citește și:

În ţara vecină, Polonia, mai multe tornade au fost observate în aceeaşi zi. Imagini cu fenomenele filmate în câmp au fost postate pe reţelele sociale.

Fenomene meteo extreme în Statele Unite

Fenomenele meteo extreme continuă în centrul Statelor Unite, unde au fost înregistrate 30 de tornade în doar 24 de ore. În ultimele cinci zile s-au adunat 130 de astfel de fenomene, potrivit Administraţiei americane a oceanelor şi atmosferei. 11 oameni au fost răniţi după ce o furtună a lovit un circuit de curse. Din tribune n-a mai rămas decât un morman de fiare.

Şi ploile torenţiale au continuat în zone care deja se confruntau cu inundaţii. Echipele de salvatori din Oklahoma şi-au petrecut ultimele zile navigând cu bărcile pneumatice în căutarea sinistraţilor. Zeci de oameni luaţi de ape au avut nevoie de ajutorul lor.

Sursă: www.digi24.ro

Sursa: Huff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *