Connect with us
VREMEA: Cod galben, prelungit. Unde vor cădea cele mai însemnate ploi

Știri

VREMEA: Cod galben, prelungit. Unde vor cădea cele mai însemnate ploi

Vremea rea persistă și în următoarele zile, iar ANM a prelungit avertizarea cod galben de cantități însemnate de apă.

Astfel, codul galben intră în vigoare joi, pe 28 iunie, ora 21 și expiră vineri, 29 iunie, ora 21.

În această perioadă, meteorologii anunță că se vor semnala ploi însemnate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ.


De asemenea, ANM a mai emis o informare meteo valabilă în același interval, anunțând ploi moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării și, mai ales în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

Reamintim că în a doua parte a nopții de miercuri / joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.  Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Citește și: București şi alte 17 judeţe sub Cod galben de ploi

Citește și: VREMEA: Ne așteaptă temperaturi caniculare în lunile iulie și august!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top