Connect with us
Vremea în săptămâna 23-29 ianuarie 2017 se anunță a fi deosebit de rece pe parcursul nopților. După aceea, temperaturile cresc la început de februarie.

Știri

Vremea în săptămâna 23-29 ianuarie 2017. Gerul revine în România

Vremea în săptămâna 23-29 ianuarie 2017 se anunță a fi una geroasă, pe timpul nopților. Temperaturile negative și nopțile deosebit de reci se vor întoarce în țara noastră.

Meteorologul Oana Catrina a afirmat la ANM că în nopatea de joi spre vineri, gerul se întoarce cu forțe proaspete. Se vor semnala temperaturi minime cuprinse între minus 10 și minus 22 de grade Celsius. Vremea geroasă va pune stăpânire pe majoritatea regiunilor. De vineri noaptea, zonele de nord, nord-ves, centru și sud vor fi cuprinse de ger.

În București, sunt așteptate tempetaturi de minus 11 grade în noaptea de joi spre vineri, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, termometrele vor indica chiar și minus 13 grade.

Meteorologul a mai anunțat că miercuri sunt așteptate ninsori slabe la munte și în regiunile extracarpatice.

Totodată, până joi noaptea, vremea va fi similară cu cea de luni. Doar în regiunile extracarpatice vor fi posibile unele fulguieli slabe. În rest, cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cum va fi vremea în februarie

Începutul lunii februarie vine cu vreme mai bună în majoritatea regiunilor. Vremea se încălzește, iar temperaturile diurne atinge și valori pozitive.

În Banat și Crișana, temperaturile din timpul zilei vor scădea la mijlocul primei săptămâni, dar vor crește în primele zile ale lunii februarie. Vremea va fi chiar mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, iar temperaturile vor ajunge chiar și la 7 -10 grade.

În Muntenia și Dobrogea se anunță nopți geroase la jumătatea primei săptămâni, iar pe timpul zilei maxime de circa minus trei grade. După 28 ianuarie, vremea intră în proces de încălzire, astfel încât temperaturile ajung la 5 grade în prima săptămână din februarie.

În Transilvania, după o primă săptămână cu vreme mai rece decât în mod normal și nopi geroase, valorile termice se îmbunătățesc. Primele zile ale lunii februarie vor marca creșteri și cu 10 grade.

 

 

În Moldova, vremea se răcește la mijlocul ultimei săptămâni din ianuarie, dar primele zile din februarie vor marca o creștere a temperaturilor. Până atunci, însă, se așteaptă nopți în care temperaturile vor atinge chiar și minus 12 grade.

În Dobrogea, temperaturile în ultima săptămână vor fi apropiate de cel normale pentru această perioadă. Local, va exista și posibilitatea unor ninsori slabe. Nopțile de 27 și 28 ianuarie aduc vreme geroasă. Prima săptămână din februarie este marcată de o încălzire a vremii, termometrele urmând să atingă și 4-5 grade Celsius.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top