Connect with us
Vremea se schimbă radical! Temperaturi anormale pentru această perioadă

Știri

Vremea se schimbă radical! Temperaturi anormale pentru această perioadă

Vremea continuă să fie surprinzătoare, iar perioada următoare va aduce temperaturi anormale în toată Europa.

Vremea se schimbă radical pe continent, la finalul acestei săptămâni, când teritoriul continentului va fi cuprins de un val neobișnuit de căldură, care va aduce temperaturi de până la 30 de grade Celsius.

Temperaturi anormal de mari se vor înregistra inclusiv în nordul Scandinaviei și mai sus, înspre Oceanul Arctic, precum și în Groenlanda și Svalbard, informează Severe-Weather.eu, citat de Digi24.ro.

Vremea se va încălzi, în toată Europa, la finalul acestei săptămâni, iar temperaturile vor fi cu 7-10 grade Celsius mai mari decât normalul acestei perioade.

Astfel, temperaturile vor urca până la 25-26 de grade în centrul continentului, începând de joi-vineri, și vor atinge și depăși pe alocuri 30 de grade Celsius, în unele zone din Franța și Spania, în weekend.

De o vreme anormal de caldă va avea parte și Pensinsula Scandinavă, unde temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, cu 15 grade mai mult decât media lunii octombrie.

Masa de aer cald se va extinde inclusiv înspre Oceanul Arctic, unde temperaturile vor fi mai mari cu 15-18 grade decât cele obișnuite.

Valul de căldura va ajuge și în România, unde temperaturile vor urca peste 23 de grade Celsius, mai ales în vestul, sud-vestul și sudul țării.

ANM a anunțat prognoza meteo 8-14 octombrie 2018. Vremea se va menține în mare parte frumoasă, iar în prima parte a intervalului, valorile termice se vor încadra în normalul perioadei, iar în vestul și sudul țării, vor fi chiar temperaturi mai mari decât cele normale, de peste 23 de grade Celsius.

În România, vremea se va răci însă în toată țara începând cu data de 12 octombrie, când va crește și probabilitatea de apariție a ploilor.

Citește și: Ce anunta Administratia Nationala de Meteorologie, pana pe 14 octombrie

Citește și: Prognoza meteo actualizată, pentru luna octombrie. Ce anunță meteorologii ANM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top