Vremea se strica de azi. Avertizarea meteorologilor

22.08.2016
Vremea se strica de azi. Avertizarea meteorologilor

Vremea se strica de azi, luni, 22 august, anunta meteorologii. O informare meteo emisa de ANM a intrat in vigoare in aceasta dimineata, la ora 9.00, urmand sa se mentina pana miercuri, 24 august la ora 06.00.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferica accentuata va predomina in majoritatea regiunilor tarii. Va ploua, vor fi furtuni si grindina, iar cantitatile de apa pot depasi, izolat, 50 l/mp.

„In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si pe arii restranse grindina.

Astfel de fenomene se vor semnala la inceput cu precadere in vest, nord-vest si in zonele montane, apoi, local si in celelalte regiuni. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40…50 l/mp”, se arata in informarea meteo.

In Bucuresti, vremea se mentine si astazi foarte calda, pana la orele serii, cand instabilitatea atmosferica isi va spune cuvantul si se vor semnala averse.