Connect with us
Vremea severă închide şcolile. Unde nu se merge la şcoală mâine

Știri

Vremea severă închide şcolile. Unde nu se merge la şcoală mâine

Şcolile au fost închise în mai multe judeţe ale țării și în București, din cauza vremii. Autoritățile au luat decizia după seria de alerte meteo emise de meteorologii de la ANM.

Care sunt zonele afectate de vremea severă unde nu se va merge la şcoală.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că școlile se închid în București luni, 26 februarie 2018 și marți, 27 februarie. Este vorba despre școlile de stat din învățământul preuniversitar.

Gabriela Firea a precizat că decizia de suspendare a cursurilor în poate fi extinsă și în zilele următoare, în funcție de condițiile meteo. Meteorologii ANM au transmis și o informare legată de cum va evolua vremea în București, care indică o răcire considerabilă.

Şcoli închise din cauza condiţiilor meteo extreme

Autoritățile din Constanța au decis, de asemenea, închiderea școlilor în tot județul. Decizia este însă valabilă doar pentru luni, 26 februarie 2018. Suspendarea cursurilor poate fi extinsă însă și zilele următoare, în funcție de evoluția condițiilor meteo.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a decis duminică, în urma unei întruniri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), suspendarea cursurilor în toate şcolile din judeţ în zile de luni 26 februarie şi marţi, 27 februarie.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Dolj, Monica Sună, cursurile se suspendă din cauza condiţiilor severe de ger, vânt şi ninsori. În județul Olt, de asemenea, s-a decis suspendarea cursurilor. Școlile se închid luni și marți.

Şi autorităţile din judeţul Giurgriu au decis suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, măsura fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care Giurgiu este unul dintre judeţele pentru care s-a emis cod portocaliu de viscol şi temperaturi foarte scăzute.

Şcoli închise din cauza condiţiilor meteo extreme

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au decis în cadul unei şedinţe extraordinare suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru zilele de luni şi marţi, anunţă ISU Giurgiu.

Decizia a fost luată împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, în condiţiile în care Giurgiu este unul dintre judeţele pentru care meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de viscol, ninsori abundente şi temperaturi scăzute.

O avertizare cod portocaliu de viscol va intra în vigoare luni pentru Bucureşti şi judeţele din sudul şi estul ţării, până marţi după-amiază urmând ca vântul să aibă intensificări cu rafale de 55-65 de kilometri pe oră, care vor viscoli zăpada. Meteorologii au emis şi un nou cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

1 Comment

1 Comment

  1. Robert

    2018-02-25T20:25:37+02:00 at 20:25

    In DB se fac ore ? stie cineva?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top