Connect with us
Iarna și-a intrat în dreptur. Ninsori și viscol sunt anunțate. În București ninge de minute bune cu fulgi mari.

Vremea

Ninge în București. Cod galben de ninsori și viscol

Ninge în București ca în povești! Iarna pare să intre în drepturi. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori și viscol.

Cod galben de ninsori și viscol în mare parte din țară

Codul Galben emis de ANM este valabil în intervalul 27 decembrie, ora 20:00 și 29 decembrie, ora 10:00. În acest interval sunt vizate fenomene de ninsori viscolite în zonele de munte.

În intervalul menţionat în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Citește și: Cum va fi VREMEA de REVELION 2017

Potrivit ANM începând cu data de 29 decembrie vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

Cod portocaliu în județul Caraș-Severin

De asemenea, până la ora 14:00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol. La peste 2000 m altitudine se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității sub 50 metri, potrivit ANM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top