Connect with us
Facebook poate să intercepteze şi să citească mesajele criptate care sunt publicate de utilizatori pe aplicaţia WhatsApp

Știri

WHATSAPP, decizie radicală. Totul se va schimba, utilizatorii trebuie să ştie asta

Whatsapp se pregăteşte să facă o schimbare majoră şi va lua măsuri drastice. Utilizatorii acestei aplicaţii trebuie să ştie acest lucru.

Facebook ia noi MĂSURI împotriva ştirilor false. Ce mesaje aţi putea primi pe WhatsApp.

WhatsApp îşi va avertiza utilizatorii când sunt victime ale unei campanii de dezinformare desfăşurate în masă.

Inginerii WhatsApp testează în prezent un sistem de detectare şi avertizare a utilizatorilor cu privire la mesajele de tip spam, care conţin informaţii de natură să creeze panică, scrie NEWS.RO.

Mesajele de tipul „dă mai departe să afle şi alţii” nu sunt o noutate în mediul digital

Însă, răspândirea unor informaţii false prin intermediul unei baze enorme de utilizatori, cum este cazul WhatsApp, poate avea consecinţe grave.

Drept urmare, cei ce la WhatsApp încearcă să limiteze impactul acestui tip de mesaje răspândite în cadrul propriei reţele. Utilizatorii vor fi avertizaţi când sunt pe cale să devină victimele unei astfel de campanii.

Astfel, conform notificărilor observate deja de un număr limitat de utilizatori, când primesc sau sunt pe cale să trimită mai departe un mesaj care a circulat deja pe la un număr semnificativ de persoane, utilizatorii WhatsApp vor fi atenţionaţi.

Deşi pot părea inofensive şi uşor de depistat, acest gen de mesaje sunt foarte periculoase

Şapte persoane au murit în luna mai a anului trecut în India, după ce un astfel de mesaj propagat prin WhatsApp a creat isterie în rândul populaţiei cu privire la presupuşi răpitori de copii.

Facebook, care deţine WhatsApp, nu este la prima încercare de a limita impactul ştirilor false trimise prin intermediul WhatsApp.

Anul trecut, compania americană a cumpărat reclame în ziare, atât în India, cât şi în Europa, pentru învăţa oamenii cum să identifica ştirile false.

Funcţia este deocamdată testată, neexistând informaţii cu privire la implementarea oficială.

Citeşte şi ADIO, Whatsapp! Aplicaţia nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil

Aplicaţia Whatsapp nu va mai funcţiona pe orice telefon mobil chiar de la începutul lui 2018, a anunţat compania printr-un comunicat.

Începând de la 1 ianuarie 2018, Whatsapp nu va mai funcţiona pe BlackBerry OS şi BlackBerry 10 şi nici pe Windows Phone 8.0 şi versiunile anterioare, relatează Le Figaro.

”Atunci când am lansat WhatsApp, în 2009, oamenii îşi foloseau aparatele mobile în mod foarte diferit faţă de astăzi. Aproape 70% dintre smartphone-urile cumpărate la acea vreme aveau sisteme de exploatare BlackBerry şi Nokia”, transmite compania.

De la 30 iunie, aplicaţia nu mai funcţionează nici pe Nokia Symbian S60

”Sistemele de exploatare mobile oferite de Google, Apple şi Microsoft (care reprezintă 99,5% din vânzări în prezent) reprezentau mai puţin de 25% din vânzarea de aparate mobile la acea vreme (…). Noi dorim să ne concentrăm eforturile asupra platformelor mobile celor mai utilizate”, anunţă compania într-o notă pe blog.

”A fost o decizie greu de luat, însă este (o decizie) bună (…). Dacă folosiţi unul dintre aparatele vizate, vă recomandăm să treceţi la noul Andoid, iPhone sau Windows Phone (…)”, se arată în postare.

Următoarea oprire a anumitor smartphone va privi Nokia S40, după 31 decembrie 2018, iar cele Android cu versiunile 2.3.7 şi anterioare după 1 fenruarie 2020.

Citeşte şi FACEBOOK, schimbări radicale. Toți utilizatorii vor fi afectați

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top