Connect with us
Ordonanța Militară nr. 5 - Zborurile spre Spania și Italia, anulate încă 14 zile

Știri

Wizz Air extinde activitățile în Cluj: 6 rute noi, deschise din martie 2017

Compania low-cost Wizz Air, liderul pieţei transportului aerian de pasageri din România, a anunţat marţi că îşi extinde activităţile din Cluj-Napoca începând din martie 2017.

Wizz Air a cumpărat cea de-a șasea aeronavă din Cluj-Napoca și va deschide șase noi rute către: Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt, Larnaca şi Malta.

Cea de-a şasea aeronavă, care se va alătura flotei din Cluj-Napoca din martie 2017 reprezintă o investiţie suplimentară de 98 de milioane de euro realizată de Wizz în România, mărind cu 36 de locuri de muncă echipa din Cluj-Napoca, formată din 163 de angajaţi, relatează news.ro.

Citește și: Vrei sa fii stewardesa? WizzAir face angajari

Noile rute vor fi introduse începând cu sfârşitul lunii martie din 2017, iar bilete pe aceste rute sunt puse la vânzare pe site-ul operatorului aerian începând de la 39 de lei.

Wizz Air stimează că va ajunge la o cotă de piaţă în România de 30,2% în 2016

Din Cluj-Napoca, compania aeriană mai operează zboruri către şi dinspre Basel, Barcelona, Nuremberg, Milano Bergamo, Dortmund şi Londra Luton.

În perioada 1 decembrie 2015 – 30 noiembrie 2016, Wizz Air a transportat mai mult de 1,3 milioane de pasageri către şi de la baza sa din Cluj-Napoca.

Compania ungară Wizz Air a transportat peste 4 milioane de pasageri la nivel naţional în primele trei trimestre ale acestui an, o creştere de peste 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de companie la solicitarea News.ro.

Wizz Air estimează că va ajunge la o cotă de piaţă în România de 30,2% pentru întregul an 2016, în creştere cu 1,1% faţă de 2015.

Compania are în prezent zboruri pe 129 de rute, spre 19 ţări, inclusiv pe o rută internă, între Bucureşti şi Cluj, şi operează pe 10 aeroporturi din România.

În acest an, compania a deschis două noi baze, în Iaşi şi Sibiu.

Pe piaţa din România, principalii concurenţi ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair şi Lufthansa

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top