Connect with us

Știri

YouTube Rewind 2015: La ce s-au uitat romanii pe YouTube in 2015

Printre preferintele romanilor in materie de vizualizari pe canalul YouTube s-au situat satira de ritm, animatia si jocurile populare. Mai exact, in frunte listei s-a aflat melodia „Da-te-n sarbatoarea mea” (un cover dupa hitul „Da-te-n dragostea mea” – Connect-R), dar si colaborarea muzicala dintre Delia si artistul din Republica Moldova, Carla’s Dream, potrivit unei statistici publicate, miercuri, de Google, detinatorul platformei video.

Delia, criticata dupa ce a cantat „The Day We Die”. Vezi reactia artistei

VEZI SI: Patriarhul Daniel: Muzica ROCK nu e rea!

Potrivit statisticii publicate de Google, in 2015, topul celor mai vizualizate videoclipuri non-muzicale in Romania este condus de materiale care au avut la baza umorul si satira. Astfel, pe prima pozitie s-a situat satira muzicala a celor de la NoapteaTarziuRo, cu creatia „Da-te-n sarbatoarea mea”, urmata de animatia „Robotzi” a celor de la Creative Monkeyz (Seria 4, episodul 19 „Truc”) si Magicianul Robert Tudor, cu „Call baby! Comenzi pentru masina”. In plus, in ierarhie si-au mai gasit locul vlog-urile lui Mihai Zmenta sau episoade de comedie ale grupului Vacanta Mare.

Pe zona de gaming, principalele intrari in top apartin momentelor spectaculoase din cunoscutul joc Grand Theft Auto 5, dar si un „play-through” a unui joc devenit popular in Romania, PixWords.

CITESTE SI: RASPUNSURI PIXWORDS – RASPUNSURI PE NUMAR DE LITERE

Pentru realizarea acestui top au fost luate in calcul video-uri publicate in 2015. Selectia materialelor video pentru aceasta categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia in calcul vizualizarile, nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii) si tipul de continut. In plus, ierarhizarea a fost facuta in functie de numarul de vizualizari realizate din Romania. In top a fost retinut doar cel mai popular video de pe un canal, respectiv acela cu cele mai multe vizualizari.

Alina Eremia a strans aproape 130.000 de vizualizari pe YouTube in doar 24 de ore. VEZI NOUL VIDEOCLIP!

De asemenea, la capitolul celor mai populare videoclipuri muzicale pe YouTube in Romania (videoclipuri oficiale), artistii romani domina topul. Mai exact, opt dintre cele 10 piese din clasament sunt creatii autohtone. Colaborarile dintre Delia si Carla’s Dream sunt cele care au starnit cel mai mare interes in 2015 pe YouTube Romania, primele doua pozitii in top fiind rezultatul acestora (melodiile „Cum ne noi”, respectiv „Da, mama”). Pe pozitiile urmatoare se afla, printre altii: Ruby feat What’Up — „Nu pune la suflet”, Jo feat Randi — „Pana vara viitoare” si Naguale feat Andra — „Falava”.

Pentru acest top au fost luate in calcul doar videoclipurile publicate in 2015, videoclipuri oficiale (de pe canalul care detine continutul), fara materiale doar cu versuri sau o poza. Selectia clipurilor pentru aceasta categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia in calcul vizualizarile si nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii).

INNA a lansat un videoclip pentru piesa YALLA, cantata in araba! Vezi VIDEO

In ceea ce priveste cele mai populare videoclipuri muzicale vizualizate pe YouTube la nivel global (videoclipuri oficiale), pe primele trei locuri s-au situat: Wiz Khalifa — See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack, Maroon 5 — Sugar si Ellie Goulding — Love Me Like You Do (Official Video).

 

Artista care incheie clasamentul primelor 10 locuri este Adele, cu noul hit „Hello”, fapt ce reprezinta o performanta in conditiile in care videoclipul este online pe YouTube de aproape trei saptamani, timp in care a contorizat nu mai putin de 645 de milioane de vizualizari.

In acest an, cea mai populara comunitate video online, YouTube, a implinit 10 de activitate. In plus, tot acum s-au implinit doi ani si jumatate de cand Romania a devenit, in aprilie 2013, a 54-a tara din lume cu versiune locala a site-ului YouTube, ocazie cu care companiile si agentiile locale de publicitate au inceput sa se adreseze publicului-tinta prin intermediul unor modele inovatoare de reclame video.

Justin Bieber, in centrul unui nou SCANDAL! Vezi ce a facut cantaretul la un concert din Norvegia VIDEO

Asa ca, incepand din 25 aprilie 2013, YouTube Romania permite creatorilor locali de continut video sa fie mai usor de descoperit, atat in Romania, cat si in intreaga lume. De asemenea, companiile locale au posibilitatea de a folosi acest portal ca un mediu de promovare pentru a ajunge la publicul tinta.

YouTube este cea mai populara comunitate video online, care permite milioanelor de oameni sa descopere, sa vizioneze si sa distribuie videoclipuri originale. Compania are sediul in San Bruno, California, fiind o subsidiara a Google Inc.

Sursa foto playtech.ro

 

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top