Yves Gaudin, șeful Centrului Național de Cercetări Științifice din Feanța spune cât va mai dura pandemia COVID-19

09.04.2020
Yves Gaudin, șeful Centrului Național de Cercetări Științifice din Feanța spune cât va mai dura pandemia COVID-19

Yves Gaudin, șeful Centrului Național de Cercetări Științifice din Feanța, care este de asemenea și unul dintre cei mai premiați oameni de știință francezi, a făcut o serie de noi declarații cu privire la COVID-19. Potrivit acestuia, virusul va mai exista la nivel global cel puțin încă doi ani de zile.

Declarațiile făcute de către Yves Gaudin vin ca urmare a studiilor îndelungate a virusului SARS-COV-2, iar convingerile lui sunt împărtășite și de către alți medici din mai multe state.

„Nu este doar teoria mea, suntem mai mulți virusologi din toată lumea. Pot spune chiar că majoritatea virusologilor știu că, epidemia nu se va opri în toată lumea când izolarea se va încheia în Franța”, a explicat Yves Gaudin.

„Nu toate statele sunt în același punct al epidemiei și nu știm dacă virusul este sezonier. Chiar și în cazul în care ar fi sezonier, probabil am reuși doar să încetinim epidemia, fără să îi punem capăt. În acest moment virusul s-a răspândit peste tot. Nu este ca în primul episod de SARS. Va trebui să trăim cu el”, a spus Yves Gaudin.

Acesta a mai ținut să precizeze faptul că virusul de față s-ar putea cel mai probabil să nu fie sezonier, mai ales având în vedere că s-a dovedit că acesta afectează chiar şi ţările cu temperaturi ridicate.

„Observăm că este prezent și în partea de sud a planetei, deci nu putem spune că este sezonier. Acolo este final de vară – început de toamnă, ceea ce înseamnă că a fost prezent acolo și în perioada caldă”, a explicat virusologul francez

Rămâne așadar de văzut dacă spusele lui Yves Gaudin vor prinde contur, însă un lucru este cert. Până la eradicarea virusului va mai trece o perioadă de timp. Tot ce putem face până în acel moment este să respectăm recomandăripe medicilor și să ne protejăm în permanență.