Connect with us
Zborurile de pe aeroportul din Târgu Mureș, suspendate timp de o săptămână

Știri

Zborurile de pe aeroportul din Târgu Mureș, suspendate timp de o săptămână

Toate zborurile de pe Aeroportul Internațional „Transilvania” din Târgu Mureş vor fi suspendate timp de o săptămână, pentru reparaţii la pistă. Decizia se aplică începând cu data de 6 octombrie. Reprezentanții aeroportului informează că pasagerii care au apucat să-și cumpere deja bilete că își pot recupera banii.

Pe pista Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu Mureş se vor executa lucrări de reparaţii, între 6 şi 12 octombrie, astfel că toate zborurile care urmau să fie efectuate în această perioadă se suspendă.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, a fost informat deja operatorului aerian care are curse în Târgu Mureş, iar acesta i-a anunţat, mai departe, pe pasagerii care aveau rezervări aferente acestei perioade.

”Posesorii de bilete achiziţionate pentru perioada 6 – 12 octombrie au fie posibilitatea schimbării de destinaţie a plecării sau sosirii, fie rambursarea costului călătoriei deja rezervate”, a precizat Luminiţa Zereş, de la Departamentul de comunicare şi marketing al bazei aeriene, potrivit news.ro.

Conform sursei citate, lucrările programate ”se completează cu demersurile pentru efectuarea de urgenţă a lucrărilor de reparaţii capitale, care să asigure, în continuare, funcţionarea aeroportului în condiţii de siguranţă operaţională”.

De la darea în folosinţă a pistei aeroportului local şi până în prezent, nu a fost efectuată nicio reparaţie capitală.

”Această stare de fapt ne obligă la efectuarea tuturor demersurilor pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale, necesare şi în procedura de conversie a certificatului naţional de aerodrom, într-un certificat european”, a adăugat Zereş.

Informații despre Aeroportul Internațional „Transilvania”

Aria de deservire (catchment area) cuprinde judetele Mures, Harghita, Covasna, partial Bistrita, Brasov, Suceava si Sibiu cu o populatie de aproximativ 2,7 milioane de locuitori. Zona deservita se întinde la o distanta de aproximativ 90 minute de condus de localitatile Miercurea Ciuc, Brasov, Alba Iulia si Bistrita.

Aeroportul International “Transilvania” Târgu Mures are o amplasare naturala favorabila în apropierea caii ferate Deda-Razboieni, a Soselei E60 Bucuresti-Budapesta si a viitoarei Autostrazi Transilvania.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top