Connect with us

Știri

Zeci de cărți de identitate, arse și aruncate lângă cartierul Pipera: „Acest incident este unul foarte dubios”

Zeci de cărți de identitate arse și tăiate au fost descoperite aruncate într-o zonă de lângă cartierul Pipera.

Informația a fost prezentată de Radu Tudor, marți, la „Punctul de întâlnire”.

„Ele par, unele dintre ele, expirate, altele sunt arse, tăiate, deteriorate. Acest incident este unul foatte dubios, cu atât mai mult cu cât aceste documente de identitate au un regim foarte special și sunt instituții ale statului român care au reguli și proceduri extrem de stricte în legătură cu modul în care se distrug cărțile de identitate expirate, cele care se predau în momentul în care primești o carte de identitate nouă și valabilă.

Imaginile acestea pe care le vedeți în premieră națională ne fac să credem că e ceva destul de neclar la mijloc și că e necesară o anchetă a Poliției, poate chiar a conducerii MAI”, a spus Radu Tudor.

Citește și: Cartea de identitate, disponibilă începând din 2018 prin intermediul telefonului mobil

„Trebuie lămurit cum au ajuns acolo (…) Este posibil ca în spatele acestei situaţii să se afle lucruri care arată o încălcare gravă a legii’‘, a spus vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, în cadrul emisiunii lui Radu Tudor.

La scurt timp, Poliţia Capitalei a anunţat că a demarat o anchetă.

Poliţişti ai Secţiei 7 fac cercetări pe un teren viran din sectorul 2 unde s-au găsit mai multe fragmente ce par a fi de cărţi de identitate, informează marţi Poliţia Capitalei.

Citește și: Se schimbă buletinul! Cum vor arăta noile cărți de identitate

Poliția urmează să stabilească proveniența cărților de identitate

„În urma sesizării formulate de reprezentanţi ai unui post de televiziune, cu privire la faptul că pe un teren viran de pe raza sectorului 2 au găsit mai multe fragmente ce par a fi de cărţi de identitate, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a Secţiei 7 Poliţie, care a demarat cercetarea criminalistică a locului”, au precizat reprezentanţi ai DGMPB.

Potrivit sursei citate, urmează să se stabilească autenticitatea fragmentelor găsite, provenienţa, precum şi modul în care au ajuns în acea zonă.

„Se vor dispune expertize şi vor fi efectuate investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi a situaţiei de fapt şi de drept”, arată DGPMB.

 

Foto: Captură Antena 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top