Connect with us
Zeci de migranţi mexicani au ajuns la graniţa dintre Mexic şi SUA. Ce își doresc

Știri

Zeci de migranţi mexicani au ajuns la graniţa dintre Mexic şi SUA. Ce își doresc

Aproximativ o sută de migranţi din America Centrală care făceau parte dintr-o caravană care a declanşat furia preşedintelui american, Donald Trump, au ajuns marţi la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

Mulți dintre ei doresc să ceară azil în Statele Unite, potrivit organizatorului acestei caravane care are loc în fiecare an pentru a atrage atenţia internaţională asupra problemei migranţilor care vin în Mexic.

Un fotoreporter al agenţiei France Presse a observat la Mexicali, oraş situat pe graniţă, în faţa oraşului american Calexico, sosirea a două autocare ce transportau circa 100 de migranţi veniţi din America Centrală.

Aceşti migranţi şi-au început marşul la 25 martie la Tapachula, oraş din sudul Mexicului situat în apropierea graniţei cu Guatemala. Caravana, numită Viacrucis Migrante, a pornit spre nord, având în rândurile sale peste o mie de migranţi fără documente.

„Cei care ajung la graniţă vor cere azil în Statele Unite”, a declarat Ireneo Mujica, directorul asociaţiei Pueblo sin Fronteras care organizează caravana migranţilor cu începere din 2010.

Persoanele care au ajuns la Mexicali s-au îndreptat spre Tijuana, în dreptul oraşului american San Diego. Alte trei autocare transportând migranţi mexicani din America Centrală erau aşteptate la frontieră marţi seară.

Ireneo Mujica se află la Hermosillo, la 270 de kilometri de graniţa americană, împreună cu mai multe sute de migranţi.

Citește și: Curtea Supremă a Israelului a suspendat un plan guvernamental privind expulzarea a mii de imigranți africani

„Mai rămân circa 600 de migranţi” din caravana iniţială, a spus el. „Jumătate vor rămâne în Mexic, îi sprijinim în demersurile lor de a cere azil”, a adăugat Mujica.

Citește și: Israelul anulează acordul cu ONU privind migranții. Mii de africani, în pericol

În aprilie, imagini cu caravana migranţilor care se îndreptau spre Statele Unite a provocat furia preşedintelui Donald Trump şi puternice tensiuni între Washington şi Mexico.

Donald Trump a ordonat desfășurarea trupelor Gărzii Naționale la frontieră

Liderul de la Casa Albă, care în timpul campaniei electorale a promis în repetate rânduri că va construi un zid la graniţa cu Mexicul pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine, a ordonat desfăşurarea la frontieră a trupelor Gărzii Naţionale.

De asemenea, el a legat încheierea unui nou acord de liber schimb în America de Nord de întărirea controalelor migratorii de către Mexic, condiţie respinsă de preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto.

Foto: Hepta.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top