Connect with us
Zeci de oameni sunt blocați în benzinărie, pe Autostrada Soarelui, după ce autoritățile au închis acest drum din cauza viscolului.

Știri

UPDATE: Zeci de oameni blocați într-o benzinărie, pe Autostrada Soarelui

În jur de 100 de oameni sunt blocați într-o benzinărie de pe Autostrada Soarelui, după ce autoritățile au decis să închidă acest drum.

Update, ora 17.53:  Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, sâmbătă, că personalul ISU va ajunge la cele aproape 130 de persoane care se află încă blocate de viscol pe A1 în cel mai scurt timp, aproximativ o oră, de unde urmează să fie evacuate.

„Referitor la problema de la kilometrul 139, am fost informat de către colegii de la CNAIR că în cel mai scurt timp, în aproxiamtiv o oră, vor ajunge cu utilajele şi însoţiţi de personalul de la ISU, pentru a prelua şi transporta în siguranţă oamenii care au fost prinşi de viscol”, a spus Răzvan Cuc, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, conform news.ro.

Update, ora 16.00: Cele aproximativ o sută de persoane surprinse de viscol pe autostrada A2 şi care au petrecut noaptea în spaţiile de servicii de pe marginea şoselei, vor fi preluate şi duse în locurile unde şi-au lăsat autovehiculele, după care vor intra în convoi şi vor fi conduse până la Lehliu Gară, de unde îşi vor putea continua drumul, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi.

Știre inițială

Oamenii sunt de 24 de ore în această benzinărie și așteaptă ca autoritățile să deblocheze drumul de zăpadă, pentru a merge la casele lor.

Cu toate că stația de alimentare este încălzită, unul dintre cei sinistrați a declarat la Antena 3 că oamenii nu au primit nimic gratuit și că au trebuit să plătească pentru fiecare lucru cumpărat. Printre persoanele blocate pe A2 se numără femei și copii.

Autoritățile au luat decizia de a închide circulația pe Autostrada Soarelui, ca urmare a căderilor masive de zăpadă și a viscolului care a lovit România în ziua de Bobotează. Mulți oameni au fost surprinși pe drum de viscol.

 

Mai multe drumuri sunt închise la această oră, iar mai multe județe se află sub cod galben de viscol, până duminică seara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top