Știri

Zeci de protestatari au fost reținuți în urma incidentelor din Piața Victoriei

În urma incidentelor de la protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti de pe 1 februarie 2017, au fost reţinute 20 de persoane, până la miezul nopţii de miercuri spre joi. După miezul nopții, alte câteva zeci de persoane au fost conduși la secție. Mai mulți dintre ei s-au ales cu dosar penal.

Jandarmii au intervenit în izolarea celor care aruncau cu torţe şi petarde pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici aflaţi în apropiere, a declarat, pentru News.ro, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

 

Jandarmii răniți au fost duși la Spitalul Floreasca

Cinci persoane au fost rănite în urma protestelor, dintre ei trei fiind jandarmi.

Până joi, la ora 0.00, au fost reţinute 20 de persoane ca urmare a incidentelor de la manifestaţia din Piaţa Victoriei şi au fost confiscate mai multe sticle incendiare.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a precizat că patru jandarmi au fost răniţi în urma violenţelor. Unul dintre aceștia se află încă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Ministrul de Interne a declarat în această dimineață că mai sunt trei jandarmi răniți.

Pentru a-i proteja pe protestatarii pașnici, mai întâi au fost lansate apeluri la megafon ca protestatarii să se îndepărteze. Mai apoi, jandarmii au putut interveni cu gaze lacrimogene împotriva celor care aruncau cu petarde, torţe şi obiecte contondente.

Georgian Enache a precizat că nu poate spune dacă persoanele reţinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, la România TV, că nu a primit date de la serviciile de informaţii că la protestele de miercuri ar fi urmat să aibă loc şi violenţe.

 

Articole pe aceeași tema:

Sorin Grideanu, reacție după protestul din Piața Victoriei: „Trăim zile în care manipularea atinge cote alarmante”

Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a demisionat din funcție

 

Acest articol a fost actualizat la: 2017-02-02T08:41:34+02:00 8:41

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More