Connect with us
Zile libere în 2021. Din nefericire, majoritatea cad în timpul weekend-ului

Știri

Zile libere în 2021. Din nefericire, majoritatea cad în timpul weekend-ului

Zile libere în 2021. Câte zile libere vom avea în anul care vine și când pică acestea. Noul an vine cu 15 zile libere legale pentru români. Din nefericire, cele mai multe dintre ele cad în zile de weekend, care oricum sunt libere pentru majoritatea. Când avem liber de la stat în 2021.

Ce zile libere avem în 2021

În 2021 avem parte de 15 zile libere de la stat. Cele mai multe dintre zilele libere legale din 2021 se suprapun cu weekend-urile. De exemplu, 24 ianuarie, când sărbătorim Unirea Principatelor Române, zi liberă de la stat, cade într-o duminică. Ziua de 1 mai se suprapune, anul acesta, cu Paștele Ortodox. Astfel, 1 mai pică sâmbătă, în timp ce prima zi de Paște pentru ortodocși este duminică.

Rusaliile pică tot în zi de duminică, iar Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, cade tot în zi nelucrătoare – duminică.

În total, în 2021, avem parte de 15 zile libere legale, dintre care 8 cad în timpul weekend-ului.

Zile libere legale în 2021

1 ianuarie – Anul Nou
2 ianuarie – A doua zi după Anul Noua
24 ianuarie – Ziua Principatelor Române
30 aprilie – Vinerea Mare
1 mai – Ziua Muncii
2 mai – Prima zi de Paște (ortodox)
3 mai – A doua zi de Paște
1 iunie – Ziua Copilului
20 iunie – Rusaliile
21 iunie – A doua zi de Rusalii
15 august – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie – Sfântul Andrei
1 decembrie – Ziua Națională a României
25 decembrie – Prima zi de Crăciun
26 decembrie – A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

2021: Zile în care nu se spală, nu se coase și nu se face treabă. Cele mai mari sărbători din an.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top