Connect with us

Știri

Zilele Bucurestiului 16-18 septembrie

La 557 de ani de la prima atestare documentara, Bucurestiul imbraca din nou straiele de sarbatoare.

Zilele Bucurestiului se sarbatoresc in perioada 16-18 septembrie 2016. Edilii Capitalei au pregatit trei zile de petreceri in aer liber, astfel trei zone intens frecventate de bucuresteni vor fi pregatite si amenajate special pentru aceasta sarbatoare: Piata Cosntitutiei, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau.

Vom avea parte de concerte, spectacole de teatru, parade, plimbari cu trasuri, piese de teatru pentru copii, expozitii si ateliere diverse.

Citeste si: Samsung breveteaza un smartphone care ruleaza Android si Windows Phone

“Ii invit pe bucuresteni sa participe in weekend la evenimentele organizate de Primaria Municipiului Bucuresti, pentru a sarbatori impreuna 557 de ani de atestare istorica a orasului nostru. Imi doresc ca locuitorii acestui oras sa se bucure de activitatile culturale pe care le-am pregatit pentru aceasta perioada si ii asigur ca sunt si voi ramane un sustinator al proiectelor culturale care fac din Bucuresti o adevarata capitala europeana”, a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Programul evenimentelor din cadrul Zilelor Bucurestiului:

Piata Constitutiei – concerte si teatru de strada

In 17 septembrie la ora 17.00 se organizeaza un concert eveniment la care vor lua parte: Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix si Lidia Buble.

In aceeasi data vor fi prezente opt trupe de teatru de strada din Spania, Franta si Italia care ne vor incanta cu spectacolele lor cu clovni, papusi uriase, dansatori, toate acestea oferind reprezentatii pline de culoare in Piata Constitutiei.

Parcul Herastrau – Povesti de Bucuresti

In toate cele trei zile, intre orele 11.00 si 22.00 in Parcul Herastrau vom vedea „Povesti de Bucuresti”, un mix de spectacole si teatru de strada pentru toate varstele, prin care parcul se va transforma in Bucurestiul de altadata. Ne vom putea plimba cu trasura, va fi o parada a costumelor de epoca, bataie cu flori si ne vom delecta la targuri de hand made.

Puteti incerca retete autohtone la Gradina Culinara unde pe bucuresteni ii asteapta preparate din bucataria traditionala romaneasca.

Parcul Cismigiu – Kids City

Parcul Cismigiu va gazdui o multime de activitati destinate copiilor: joaca, spectacole, alteliere de creatie. Aleile din parc vor fi pregatite special pentru cei mici, vor exista carusele, jocuri diverse si un spatiu cu jucarii. Copiii vor putea participa si la jocuri sportive: atletism, baschet, scrima sau tir sportiv.

Bulevardul Artelor – Mozartissimo

Se va organiza cea ce-a treia editie a programului cultural :Bulevardul Artelor”, editie dedicata lui Wolfgang Amadeus Mozart si care marcheaza 260 de ani de la nasterea marelui compozitor.

Parcul National – Targ de paine

Targul de paine este un eveniment organizat in fiecare an de catre Primaria Sectorului 2, anul acesta desfasurandu-se in perioada 15-18 septembrie. Veti putea vedea cum se cocea painea, veti putea gusta felurite sortimente de paine.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top