ZILELE BUCUREȘTIULUI 2019. Care este programul pregătit de primărie

Zilele Bucureștiului 2019 vor fi celebrate în weekend-ul 21 – 22 septembrie. Primăria Capitalei a pregătit numeroase evenimente și concerte pentru toți locuitorii Bucureștiului. Anul acesta se aniversează 560 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei.

ZILELE BUCUREȘTIULUI 2019. Care este programul pregătit de primărie

Primăria a anunțat că toate evneimentele pregătite pentru zilele Bucureștiului 2019 sunt complet gratuite și atât persoanele care trăiesc în București, cât și turiștii se pot bucura de acestea fără să scoată bani din buzunar.

Citește și: Vremea să răcește brusc. Temperaturile extrem de reci dupa valul polar care intră în România

De zilele Bucureștiului 2019 tronsonul cu fântâni de pe Bulevardul Unirii se va transforma într-o arteră pietonală. Pe acest tronson va avea loc o petrecere stradală de mare amploare care va fi numită CeleBrate my City. Este bine ca toți șoferii să țină cont de acest lucru și să evite zona curpinsă între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei, căci aceasta va fi disponibilă doar pentru pietoni.

În weekendul 21-22 septembrie în această zonă vor avea loc numeroase ateliere creative, spectacole pentru copii, jocuri itneractive, teatru stradal și multe alte surprize. totodată, acolo puteți găsi și un bazar cu tot felul de produse care mai de care mai atrăgătoare.

Evenimente care au loc de zilele Bucureștiului, în acest an

Bucharest Food Festival – Street Edition

Zilele Bucureștiului 2019 vor fi sărbătorite și prin mult așteptatul Bucharest Food Festival – Street Edition. În cadrul acestui festival puteți gusta unele dintre cele mai savuroase preparate culinare.

Citește și: Bilete de avion la SUPER PREȚ! TAROM vine cu o ofertă senzațională

iMapp Bucharest

A 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, va avea loc în ziua de sâmbătă de la ora 17:00, în Piața Constituției. Echipele finaliste vor crea lucrări de 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Spectacole cu multă culoare, sunet și lumină vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului.

Cele 8 echipe care își vor prezenta lucrările pe fațada Palatului Parlamentului sunt următoarele:

  • Antaless Visual Design (câștigător al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia),
  • George Berlin Studios (câștigător al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.),
  • 404.Zero (câștigător al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania),
  • Mojo STUDIO (câștigător al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina),
  • Marco Morgese (câștigător al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania),
  • Michele Pusceddu (câștigător al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria),
  • René și Andrzej (câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România)
  • Mindscape Studio (câștigător al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România).

Zilele Bucureștiului 2019 concerte

Două concerte importante vor avea loc pe scena amenajată în Piața Constituției de zilele Bucureștiului 2019, chiar înaine de evenimentul mai sus menționat. Este vorba despre artiștii SCHILLER și Waldeck. Aceștia sunt doi artiști extrem de apreciați în domeniile lor, așa că merită să mergeți să îi ascutați live.

  • SCHILLER este cel mai cunoscut artist de muzică electronică din Germania. Printre piesele sale cele mai aprciate se numără ”I Feel You”, ”A Beautiful Day” și ”Smile”.
  • Waldeck este o formație vieneză a muzicianului Klaus Waldeck. Trupa va susține, în deschiderea lui SCHILLER, un concert live extraordinar, în cadrul căruia vor fi incluse hituri precum ”Memories”, ”Make my Day” și ”Addicted”.

Acest site foloseste cookies.

Read More