Connect with us
1 iunie, Ziua Copilului, devine zi liberă nelucrătoare. Deputații au adoptat proiectul de lege, acesta urmând să fie promulgat de președinte.

Știri

Ziua Copilului, 1 iunie, zi liberă nelucrătoare! Deputații au adoptat legea

Deputații au adoptat unanim proiectul de lege prin care ziua de 1 iunie devine zi liberă, nelucrătoare, pentru toți românii. Legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139  din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii a fost semnată de parlamentari de la toate partidele parlamentare şi a fost adoptată de plen cu 74 de voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi opt abţineri.

Scopul propunerii legislative este ca de Ziua Copilului, pe 1 iunie, părinţii să beneficieze de o zi liberă, pentru a putea să petreacă mai mult timp cu copiii lor.

Propunerea legislativă a fost susţinută de campania derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tily Niculae, parlamentari, specialişti psihologi, asociaţii de părinţi, urmârind să îmbunătăţească relaţia dintre copiii şi părinţii din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mic.

1 iunie – zi liberă nelucrătoare. Ce zile libere mai au românii

1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; 15 august – Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top