Connect with us

Știri

Ziua Pompierilor. Klaus Iohannis participă la evenimentele din Parcul Carol

Președintele Klaus Iohannis acordă 11 drapele de luptă unor unități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Oamenii care vor să vadă cum arată o intervenție a pompierilor militari pot să vină în Parcul Carol. Pompierii spun că sunt pregătiți să ofere explicații celor curioși să vadă ce se ascunde în spatele unei misiuni de salvare.

„Drapelul de lupta, simbol al onoarei, vitejiei si gloriei militare, evoca trecutul glorios pentru libertate nationala al poporului roman si traditiile unitatii si ii reaminteste fiecarui militar de datoria sacra de a servi cu credinta patria. Evenimentul va fi urmat de defilarea efectivelor de pompieri si prezentarea tehnicii de interventie specifice”, informează un comunicat al IGSU.

Ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele ridicate în cinstea eroilor pompieri, exerciţii şi aplicaţii demonstrative se vor organiza în toată ţară.

La festivităţi participă şi premierul României

Vor fi puncte mobile de informare preventivă, se va prezenţa tehnică de intervenţie utilizată în misiunile specifice, vor avea loc competiţii sportive, expoziţii, precum şi alte activităţi interactive pe care inspectoratele pentru situaţii de urgenţă le dedică publicului.

„De ziua armei, în intervalul orar 09,00 – 20,00, subunităţile operative ale ISU Bucureşti – Ilfov îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator şi să cunoască misiunile şi activităţile acestei arme”, mai scrie în comunicat.

Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită miercuri şi la Muzeul Naţional al Pompierilor (Foişorul de Foc), care va putea fi vizitat gratuit între orele 08.00 – 16.00.

Vineri, 15 septembrie, muzeul va găzdui simpozionul „Foişorul de Foc – 125 de ani de la inaugurare” şi vernisajul expoziţiei de pictură „Locul meu”, a subofiţerului Larisa Mutu din cadrul ISU Mehedinţi.

În fiecare an, la 13 septembrie este marcată Ziua pompierilor, în amintirea actului eroic al pompierilor militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluţiei de la 1848.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top