Connect with us
Principesa Margareta a transmis un mesaj de Ziua Regalitatii, la implinirea a 150 de ani de cand Carol I a depus juramantul de credinta fata de tara.

Știri

ZIUA REGALITATII. Mesajul transmis de Principesa Margareta

„Sarbatorim impreuna 150 de ani de cand Principele Carol I a depus juramantul de credinta fata de tara. In acelasi an, Suveranul promulga constitutia care definea tara noastra drept ‘un singur stat indivizibil, sub denumirea de Romania’. Au fost cei mai grei si cei mai binecuvantati ani din istoria noastra. Niciodata nu am avut mai multe sacrificii si suferinta, dar niciodata nu am avut parte de mai multa dezvoltare si libertate. In acest secol si jumatate, Coroana a dat romanilor incredere si mandrie, exemplu si insufletire, aratand mereu drumul inainte. Influenta ei benefica asupra societatii s-a adaugat de la o generatie la alta”, spune Principesa Margareta in mesajul transmis de Ziua Regalitatii.

Citeste si: In ce stare se afla Regele Mihai

„Regii si Reginele au contribuit la crearea Romaniei moderne, la constructia societatii civile, politicii, economiei, educatiei si culturii noastre. Ei au servit interesele natiunii cu loialitate, iubire si credinta. Coroana este o parte a identitatii nationale, iar Regele nostru si tara se gasesc astazi uniti prin incredere si respect”, a adaugat Custodele Coroanei.

In final, Principesa Margareta spune ca „cel mai bun fel de a ne arata iubirea pentru Majestatea Sa Regele Mihai este sa fim patrioti, sa dovedim constiinta civica si sa ne respectam unii pe altii”.

„Familia Regala va fi mereu alaturi de romani si va continua sa faca ceea ce a facut intotdeauna: sa puna umarul la construirea unei Romanii demne, stabile si prospere. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, conchide Cutodele Coroanei.

Pe 10 mai se celebreaza Ziua Regalitatii, cea mai importanta sarbatoare a monarhiei romanesti. Casa Regala organizeaza cu acest prilej o serie de evenimente la Castelul Peles din Sinaia. La ora 18:00, Familia Regala va iesi pe balconul castelului, pentru a saluta participantii la sarbatoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top