Connect with us
ZIUA Z: Sute de percheziții au loc miercuri în România. Reacția șefului DIICOT

Știri

ZIUA Z: Sute de percheziții au loc miercuri în România. Reacția șefului DIICOT

Mai multe percheziții au loc miercuri dimineața în București și alte 28 de județe. Descinderile procurorilor DIICOT vizează un număr de 227 de suspecți.

Printre cei vizați de cele 238 de percheziții domiciliare se află și membri ai clanului Gehosu, bănuiți de mai multe infracțiuni.

Conform lui Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, acțiunea este una plănuită, la care se lucrează de peste două luni.

Potrivit unui comunicat DIICOT, percheziţiile vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale.

Sursa citată menţionează în cadrul operaţiunii ZIUA Z, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcţiei au declanşat o amplă acţiune de combatere a fenomenului infracţional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timişoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.

Acţiunile concertate ale procurorilor DIICOT declanşate miercuri la nivel naţional sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală.

Acestea vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infracţiuni cu violenţă, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor, se mai arată în comunicat.

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie judeţene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, acţiunea fiind efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Percheziții în Prahova, într-un dosar de înșelăciune prin ghicit

Poliţiştii prahoveni efectuează, miercuri, două percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda ghicitului, acţiunea beneficiind de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, două persoane vor fi conduse la audieri după finalizarea descinderilor.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie 2017 – mai 2018, persoanele în cauză ar fi săvârşit mai multe înşelăciuni prin metoda ghicit”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, la percheziţii participă şi jandarmi.

Citește și: Cântăreața Sanda Ladoși și soțul ei, ridicați de procurorii DIICOT

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top