Connect with us
Aplicația Whatsapp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane, de anul viitor

Știri

Aplicația Whatsapp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane, de anul viitor

Aplicația Whatsapp își face retragerea de pe mai multe telefoane mobile, începând cu anul 2017.

Una din cele mai utilizate aplicații de telefonie mobilă la nivel internațional dispare de pe anumite telefoane. Informația a fost publicată de cotidianul britanic Mirror.

Telefoanele care nu mai sunt compatibile

Aplicația folosită de peste un miliard de persoane din toată lumea nu va mai fi compatibilă cu anumite smartphone-uri. De vină, se pare, este sistemul de operare. Cei de la Whatsapp au dat deja un termen pentru actualizarea sistemelor de operare, iar acest termen expiră la finalul acestui an.

Telefoanele cu care aplicația nu va mai fi compatibilă sunt iPhone 3GS (scos de pe piață în 2009) și orice telefon care rulează cu iOS6. Whatsapp a fost actualizat la recentul sistem de operare iOS 10.

Și cei care sunt pe Android primesc vestea proastă, mai ales dacpă e vorba de sistemele 2.1 sau 2.2. Și cei care au Windows Phone 7 vor pierde aplicația

Utilizatorii de Android: WhatsApp nu va mai funcționa de la începutul anului viitor pe niciun telefon sau tabletă care rulează Android 2.1 sau 2.2. Vizați sunt și utilizatorii de BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 și Nokia Symbian S60.

Cei de la Whatsapp nu au făcut încă un comunicat oficial în legătură cu această decizie. Peste un miliard de persoane din peste 180 de țări folosesc zilnic aplicația de tip messenger. Aplicația este gratuită și oferă servicii de mesagerie și apeluri simple, securizate, de încredere. Se pot percepe taxe pentru datele mobile, conform site-ului whatsapp.com.

CITEȘTE ȘI: Facebook Messenger se schimba radical! Ce se intampla cu mesajele tale

Aplicația este cea mai uzitată alternativă pentru SMS-ul clasic. Prin intermediul ei se pot trimite documente, texte, poze, locații, apeluri video și videoclipuri.

WP a fost fondat de Jan Koum și Brian Acton, care a petrecut 20 de ani la Yahoo.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top