Connect with us
Mai mulți utilizatori ai Facebook, printre care și fondatorul Mark Zuckerberg, au fost declarați morți, în mod eronat de rețeaua de socializare.

Știri

Gafa Facebook: Mai mulți utilizatori, declarați morți eronat

Facebook a făcut o gafă majoră vineri. Mai mulți utilizatori ai rețelei sociale, printre care și Mark Zukerberg, au apărut pentru prietenii lor ca fiind morți.

Pe paginile acestora a apărut bannerul de doliu, iar prietenii lor au intrat în panică. Utilizatorii afectați au fost nevoiți să le trimită mesaje celor dragi pentru a-i anunța că sunt bine.

„A fost o greşeală teribilă pe care acum am rezolvat-o. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Mesajul de doliu, care de fapt era destinat profilurilor de tip „in memoriam”, a apărut şi pe pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg. „Sperăm ca aceia care l-au iubit pe Mark vor găsi alinare în lucrurile share-uite de alţii pentru a ne aminti şi celebra viaţa sa”, scria pe bannerul care a apărut pe wall-ul său.

Citește și: ATENȚIE! Ultima metoda prin care îți poate fi furată parola de Facebook

Ziariştii specializaţi pe tehnologie şi cei de la Facebook au privit eroarea cu umor. „De ce spune Facebook că am murit? La început, m-am indignat. Dar sigur nu eram moartă. (Sau sunt? A fost o săptămână lungă)”, a spus Katie Rogers de la The New York Times.

„Facebook încheie una dintre cele mai lungi săptămâni din istoria americană printr-un mesaj în care ne spune că toţi suntem morţi”, a titrat The Verge, un site de tehnologie, care face referire la rezultatul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al SUA.

Bannerul memorial a fost introdus de Facebook în 2015 după ce mai multe familii au cerut să aibă acces la pagina rudelor decedate.

Utilizatorii pot opta ca pagina lor să devină memorială după deces, unde prietenii virtuali pot posta mesaje şi împărtăşi amintiri. O altă opţiune este să pui pe cineva să îţi şteargă contul după deces.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top