Connect with us
Schimbare la Facebook: Mai puține articole de tip clickbait în feed-urile utilizatorilor

Știri

Schimbare la Facebook: Mai puține articole de tip clickbait în feed-urile utilizatorilor

Facebook va afișa mai puține articole de tip clickbait în News Feed, iar această schimbare se va vedea și în România.

Utilizatorii rețelei de socializare vor avea începând de azi mai puține postări ce se folosesc în mod constant de titluri de tip clickbait, prezentând informații false sau exagerate, scrie profit.ro.

Rețeaua de socializare a luat această decizie ca urmare a feedback-ului venit din partea utilizatorilor, care s-au plâns de titlurile cu caracter eronat menit să îi îndemne să dea click.

Schimbările aplicate de Facebook se referă la:

Titluri care distorsionează informația, omițând intenționat detalii esențiale sau care induc în eroare utilizatorii, astfel încât aceștia să dea click pe un link pentru a afla răspunsul, de exemplu: «Când s-a uitat sub pernele de pe canapea și a văzut ASTA…» .

Titluri care exagerează detaliile unei povești printr-un limbaj senzațional, astfel încât povestea să capete o greutate mai mare decât ar avea în mod normal, de exemplu: «WOW! Ceaiul de ghimbir este elixirul tinereții veșnice. TREBUIE să vezi asta!»

Astfel, editorii care se folosesc de clickbait trebuie să se aștepte la o scădere a vizibilității. Dacă se renunță la titlurile senzaționale sau de tip clickbait, postările paginii nu vor mai fi afectate de această schimbare.

Facebook, amendată după scandalul Cambridge Analytica

Agenţia de protecţia a datelor din Marea Britanie a amendat compania Facebook cu 500.000 de lire sterline pentru încălcarea securităţii datelor personale în legătură cu scandalul Cambridge Analytica, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Oficiul Comisarului pentru Informaţii din Marea Britanie a comunicat că sancţiunea a fost aplicat după ce agenţia a concluzionat că Facebook a eşuat să protejeze datele persoanele ale utilizatorilor săi şi nu a dat dovadă de transparenţă în privinţa modului în care datele sunt colectate de alte entităţi.

„Sancţiunile şi anchetele pedepsesc actori rău intenţionaţi, însă scopul meu real este de a efectua o schimbare şi de a restabili încrederea în sistemul nostru democratic”, a declarat Elizabeth Denham, comisarul pentru Informaţii.

În prima semestru al anului în curs, Facebook a obţinut venituri de 500.000 de lire sterline la fiecare cinci minute şi jumătate.

Datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite şi mai multe ţări UE, inclusiv România, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat reţeaua de socializare online.

Citește și: Noi măsuri ce asigură un plus de transparenţă, adoptate de rețeaua de socializare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top