Connect with us
Vrei sa folosesti o retea Wi-Fi publica. Afla ce pericol te asteapta

Știri

Vrei sa folosesti o retea Wi-Fi publica? Afla riscul imens care te asteapta

Pentru unii dintre noi a inceput perioada concediilor, care reprezinta poate cel mai asteptat moment al anului, in care ne relaxam, adunam amintiri si postam poze din locurile vizitate. Totusi, in afara de aspectele pozitive expuse anterior, exista unul care ne poate crea multe neplaceri. Acesta este legat de datele personale de pe telefon, laptop sau tableta, care sunt si mai expuse riscului de a fi atacate de hackeri cand cautam Internet gratuit si ne conectam la orice retea publica de Wi-Fi.

Considerate inofensive, retelele publice de Wi-Fi ascund de fapt un mare pericol. Astfel, conectarea la o retea de Internet ce poate fi controlata de un hacker, poate duce la pierderea parolelor sau a datelor de pe dispozitive, conform specialistilor de la Go4it. Pentru a te proteja, evita sa folosesti retelele de Wi-Fi din aeroporturi. Nu cadea in capcana retelelor „Free Airport Wi-Fi” si nu iti conecta dispozitivele la retele nesecurizate, pentru ca odata ce te-ai conectat, atacatorii iti pot afla toate parolele.

Ai grija si cand ajungi la hotel. Din graba de a se instala cat mai repede, multi turisti nu mai cer detalii legate de serviciile de Internet si cauta singuri retele, sperand ca nu sunt parolate.

Citeste si: Mark Zuckerberg si parola simpla folosita la Instagram si LinkedIn I Foto

Cele mai slabe parole din anul 2015! Vezi daca si a ta e printre ele!

Astfel, in loc sa folositi o retea a unui hotel numita „Holiday Wi-Fi”, puteti fi pacalit de una controlata de hackeri si denumita „FREE Hotel Holiday Wi-Fi”. De aceea este foarte important ca in momentul in care ajungeti in receptii, sa verificati care sunt datele oficiale de logare pentru respectiva retea de Wi-Fi si in cazul in care observati nereguli, sa anuntati imediat reprezentantii unitatii de cazare.

Atentie si cand folositi transportul public, pentru ca tentatia de a va conecta la Wi-Fi in gara sau in statia de autobuz va expunde automat riscului furtului de date. Pentru a va feri de neplaceri, este indicat sa va protejati telefonul mobil cu o parola complexa. In acest sens, este ideala instalarea unei aplicatii antifurt, care la nevoie poate localiza, bloca si chiar sterge orice tip de continut existent pe telefon. Fiti precauti si cand va opriti in cafenele, unde multi turisti isi expun pozele si alte amintiri colectate in vacanta. In aceste locuri, hackerii pot crea retele-clona si pot intercepta traficul clientilor acelor cafenele. Riscul este legat de amenintari informatice sau chiar de aflarea datelor bancare, pentru cei care verifica situatia contului chiar in acele momente.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top