Connect with us
Cele mai ieftine destinații de vacanță 2017 Nordul Vietnamului, Kîrghistan, Coreea de Sud, Lisabona și Porto - Portugalia, București Brașov

Știri

Cele mai ieftine destinații de vacanță 2017

Revista Forbes a realizat topul celor mai ieftine destinații de vacanța 2017. România este inclusă cu două orașe, București și Brașov.

Pe primul loc în clasamentul întocmit de jurnaliștii de la Forbes, se află zona de nord a Vietnamului. În acea regiune, o porție de mâncare costă între 50 de eurocenți și un euro, iar cazarea într-un hotel pornește de la 5 euro pe noapte. Regiunea Hanoi este recunoscută și pentru peisajele deosebite, cu drumuri șerpuite și culturi de orez, cu localități mici, unde se încă se păstrează tradițiile.

Poziția a doua în clasament este ocupată de orașul Bișkek din Kîrghistan. În capitala acestei țări din Asia Centrală, se poate găsi cazare cu doar 15 euro iar pentru o masă bună veți plăti doar 2 euro. Dacă doriți să stați într-o iurtă tradițională, pentru 20 euro de persoană veți primi și două mese pe zi.

Locul al treilea este ocupat de orașul portughez Lisabona. În acest oraș plin de muzee și cu o bogată istorie, se poate găsi un loc de cazare cu doar 20 de euro pe noapte, potrivit celor de la Forbes.

În acest top, Bucureștiul ocupă poziția a cincea iar Brașovul este situat pe poziția 18. Capitala României este lăudată de jurnaliștii americani pentru arhitectură și viața de noapte.  Bucureștiul este menționat și pentru multitudinea de muzee, cimitire vechi și locuri încărcate de istorie. Turiștii sunt încurajați să încerce mâncarea tradițională, ieftină și bună.

Pe de altă parte, Brașovul este lăudat pentru peisajele de iarnă spectaculoase. De asemenea, turiștii pot găsi cazare la prețuri rezonabile și limba nu va fi o barieră majoră, deoarece majoritatea locuitorilor cunosc limba engleză. Regiunea Brașov este descrisă ca fiind ideală pentru vacanțele de iarnă, când pârtiile sunt perfecte pentru schiat. Nu este neglijat nici castelul Bran, descris de cei de la Forbes ca fiind inspirație pentru romanul Dracula, a lui Bram Stoker.

Topul Forbes: Cele mai ieftine destinații de vacanță 2017

  1. Nordul Vietnamului
  2. Bișkek – Kîrghistan
  3. Lisabona – Portugalia
  4. Seul – Coreea de Sud
  5. București – România
  6. Cape Point – Africa de Sud
  7. Creta – Grecia
  8. Palawan  – Filipine
  9. Burleigh Heads, Queensland – Australia
  10. Porto – Portugalia
  11. Tobago – Trinidad și Tobago
  12. Trencin – Slovacia
  13. Luang Prabang – Laos
  14. Cairo – Egipt
  15. Salar de Uyuni -Bolivia
  16. Moab, Utah – Statele Unite
  17. Antigua – Guatemala
  18. Brașov – România
  19. Hopkins – Belize
  20. Copan  – Honduras
  21. Tiblisi – Georgia
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top