Connect with us
CouchSurfing este sistemul prin care intri în contact cu oameni din toată lumea, îţi alegi o destinaţie şi o gazdă care te poate primi

Știri

CouchSurfing – Cum poți să călătorești ieftin și să cunoști oameni noi

CouchSurfing este sistemul care îți permite să călătorești ieftin și să cunoști oameni noi. Proiectul este un serviciu de ospitalitate internațional, gratuit, bazat pe internet. CouchSurfing.com îți permite să cunoști utilizatori din întreaga lume, să stai la ei acasă sau să primești oameni la tine.

Motto-ul site-ului, creat de fondatorul Casey Fenton, este „Participă la crearea unei lumi mai bune, pe rând câte o canapea“.

Sistemul prin care funcționează site-ul este foarte simplu. Oamenii își creează un profil pe site și oferă găzduire sau călătoresc în casele altora. Dacă vrei să încerci o variantă alternativă de a vizita o destinație mult visată, fără să cheltui banii la un hotel, CouchSurfing este opțiunea ideală.

Cum funcționează CouchSurfing

Pentru a intra în lumea celor care „navighează printre canapele”, trebuie să îți faci un cont pe www.couchsurfing.com și să completezi cât mai sincer și detaliat pagina de profil.

Informațiile de pe paginile de profil ale utilizatorilor sunt o parte foarte importantă din planificarea unei viitoare călătorii.  Acolo vei putea găsi datele necesare pentru a decide dacă vrei să găzduiești o anumită persoană sau dacă te vei simți în siguranță locuind în casa altcuiva.

Referințele sunt de asemenea foarte importante. Aici poți să citești și să îți faci o idee clară despre relațiile persoanei respective cu alți utilizatori sau gazde. Siguranța personală este foarte importantă pentru membrii comunității CouchSurfing și dacă citești cu grijă paginile de profil și referințele nu ar trebui să ai parte de experiențe neplăcute.

În momentul în care te-ai hotărât la o destinație, intri pe site și faci o căutare. Ai la dispoziție o mulțime de filtre cu ajutorul cărora poți descoperi persoanele care oferă cazare în acel oraș și să alegi una cât mai compatibilă cu stilul tău de viață.

Când te-ai hotărât, trimiți un CouchRequest, sau o „cerere de găzduire”. Aici trebuie să explici cine ești și de ce vrei să stai în casa acelei persoane. În funcție de ce ai scris, aceasta decide dacă este de acord să te primească în locuință.

În general, gazdele de pe couchsurfing.com își oferă locuința pentru câte 2-3 zile. Dacă vrei să stai într-un oraș mai mult timp, fie găsești mai multe gazde, fie alegi variante mai convenționale.

Filozofia comunităţii este că nu trebuie să dai nimic în schimb pe loc. Dacă stai pe canapeaua cuiva nu e obligatoriu să primeşti şi tu pe cineva acasă. Nu trebuie să duci un cadou, nu trebuie să dai bani, nu trebuie să faci curat în schimbul găzduirii. Dacă vrei să faci ceva e alegerea ta.

Citește și:Orient Express și arta călătoriei

CouchSurfing are deja peste 10 milioane de membrii în 200.000 de orașe, în toate țările lumii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top