Connect with us
Postul de televiziune România TV a fost reclamat de 923 de ori la CNA pentru manipulare și dezinformare și amendat cu 40 de mii de lei.

TV

România TV, reclamată la CNA de 923 de ori pentru dezinformare și manipulare

România TV a fost reclamată la finalul lunii ianuarie de 923 de ori la CNA pentru „dezinformare și manipulare”. Consiliul a aplicat postului TV o amendă de 40.000 de lei.

Reclamaţiile făcute în perioada 18 – 20 ianuarie au vizat ”burtierele tendenţioase”, ”dezinformarea publicului” şi ”manipularea”.

În emisiunile difuzate de România TV pe 18 ianuarie, între orele 09.00 – 18.00, au fost afişate texte precum ”Iohannis cere de la guvern lege pentru amnistie şi graţiere”, ”Bica o acuză pe Kovesi că minte sau e informată greşit”, ”Cum se răzbună Iohannis în ziua în care «guvernul meu» e audiat” şi ”Ce pune la cale Iohannis/după lovitura de forţă de la guvern/Dezvăluiri în exclusivitate/Dovada ipocriziei lui Iohannis/Ce face cu miniştrii PSD-ALDE”.

România TV, sancțiune masivă pentru difuzarea înregistrărilor cu Sebastian Ghiță

În ceea ce privește difuzarea înregistrărilor cu Sebastian Ghiță, membrul CNA Valentin Jucan a propus sancțiunea maximă – amenda de 200.000 de lei.

”N-am văzut niciun moderator, prezentator de acolo să se îndoiască, să pună întrebări. Nici măcar intenţia. Dimpotrivă, au amplificat tot ce a spus patronul lor care e fugit din ţară şi urmărit internaţional. În câteva ocazii, Ghiţă a arătat la cameră nişte faxuri, nu reieşea că ce spunea e adevărat. A făcut afirmaţii că a fost şantajat. Unde sunt dovezile?

Poate că o parte din ce a spus Ghiţă e adevărat, dar asta nu înseamnă că tot ce spune este (…) Nu ştim care este realitatea cu privire la primirea înregistrărilor. Ei vorbesc în codul lor de informaţii verificate la sânge, despre echilibru, dar pe astea nu le-am văzut niciodată. Toate sunt călcate în picioare. Pentru asta am făcut sesizarea”, a susținut Dorina Rusu, conform news.ro.

Cu toate acestea, o decizie finală va fi luată după ședința de joi. Radu Herjeu a apreciat că amenda a fost ”prea mare” şi că ar dori să audă părerea reprezentanţilor postului de televiziune. ”Acest pas aş vrea să fie făcut cu mult mai multă responsabilitate”, a spus el.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top