Connect with us

TV

„Satele mor fără medici”, o noua campanie marca „Știrile Kanal D”

„Stirile Kanal D” au demarat saptamana aceasta o serie de reportaje cutremuratoare care isi propun sa scoata la lumina dramele pe care autoritatile le-au ignorant ani la rand in ceea ce priveste sistemul medical din mediul rural din Romania.

Sub titulatura “Satele mor fara medici”, reportajele difuzate in cadrul principalului grupaj informativ al zilei prezinta imagini cutremuratoare, filmate parca intr-o alta lume, povestile bolnavilor care se sting asteptand zadarnic vindecarea, dispensarele care stau sa cada, medicii de familie preocupati doar sa aiba cati mai multi pacienti pe liste. Aceasta este imaginea teribila a unei Romanii bolnave, sunt sate intregi cu mii de locuitori care plang dupa doctori.

Peste noua milioane de oameni de la sate resimt din plin durerea unei rani deschise crestata pana la os de un sistem medical putred. Dezinteresul autoritatilor ii condamna la suferinta, si, in lipsa medicilor care sa ii trateze, oamenii bat kilometri cautand vindecarea.

Saptamana aceasta, de luni pana vineri, in cadrul Stirilor Kanal D de la ora 19:00, reporterii Claudiu Mocanu si Ionut Mihalcea vor prezenta povestile cutremuratoare ale bolnavilor chinuiti de soarta care traiesc in sate uitate de lume si de medici.

Astazi urmariti realitatea necosmetizata, viata a unei femei tintuita la pat din satul vrancean Boghesti, unde nu exista medic de familie. In urma cu cativa ani, aceasta a suferit un accident vascular si de atunci traieste ca in iad. Si in sudul tarii, in comuna doljeana Terpezita, monitorizata video cu bani europeni, oamenii mor cu zile. Un batran ajuns la capatul puterilor se chinuieste intr-un scaun cu rotile. Acesta spune ca n-are niciun ajutor de la stat si nu are acces la servicii medicale, care ii sunt vitale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in TV

To Top