A trecut mai bine de un an de când am intrat în pandemie și nu se știe exact când vom depăși criza sanitară. Se pare că va mai dura cel puțin un an, timp în care nu vom scăpa de tot felul de restricții.
Limitarea unor posibilități de divertisment lasă timp liber pentru încercarea unor noi hobby-uri. Variantele sunt numeroase, atât pentru activități indoor, cât și outdoor. În cele ce urmează îți prezentăm zece idei pentru interior. Nu ne dorim, dar nu se știe niciodată când ne poate lovi o nouă carantină.
Cu siguranță că nu ai experimentat toate aceste hobby-uri până în prezent:
Să facă ouă ochiuri și cartofi prăjiți știe (aproape) toată lumea. Vorbim despre niște rețete mai „complicate”, cum ar fi un pui tikka masala, sau lava cake. Avantajul este că ai de unde să înveți, de la aplicații pentru telefonul mobil la site-uri culinare pe care rețetele sunt explicate și ilustrate cu fotografii pas cu pas. Dacă respecți ce scrie acolo, nu are cum să nu îți iasă.
Fă un exercițiu de imaginație. Cum ar fi să fii scriitor? Să creezi lumi. Să dai viață unui personaj care să trăiască viața la care visezi, care să aibă curaj să facă tot ce ție ți-e teamă să faci. Să aibă parte de aventurile care nu îți sunt ție la îndemână. Se spune că limita este cerul. Nici măcar. Nu trebuie să te limitezi la nimic. Dacă vrei ca personajul tău să se teleporteze, el se va teleporta oriunde dorești.
Dacă nu vrei să fii tu creator de lumi, scrie despre cărțile pe care le-ai citit. Cu siguranță că va fi interesat cineva să citească recenziile pe care le faci (în special autorii). Probabil că cea mai mare căutare o vor avea impresiile despre cărțile din bibliografia școlară. Sau poți face un top al cărților de un anumit gen.
Timpul trecere repede când te joci. Remi, șah, table, cărți … orice. Dacă nu ai parteneri de joacă acasă, Internetul îți oferă posibilitatea să găsești oponenți din orice colț al lumii. Sau îți poți deschide cont la un cazino online, ca să îți încerci norocul la sloturi sau la ruletă. Poți profita de un casino bonus fără depunere ca să te distrezi pe banii „casei”.
Vine sezonul cald, kilogramele în plus trebuie să plece. Nu este nevoie să ieși la alergat (deși e recomandat) sau să mergi la sală. Sportivi de performanță și instructori de fitness îți arată pe canalele lor de Social Media tot ce trebuie să faci ca să obții un corp atletic. Nu te costă absolut nimic… doar apa consumată pentru dușul de după sesiunea de antrenament.
Cu sau fără „pașaport Covid”, sperăm că în viitorul apropiat sau mediu vom putea călători din nou cu cât mai puțină strângere de inimă. Învață o limbă de circulație internațională. Sau uite-te pe harta lumii și alege-ți o țară exotică pe care ți-ar plăcea să o vizitezi. Pregătește terenul învățând limba celor de acolo.
Pune-ți la încercare talentul de pictor/pictoriță. Cumpără un bloc de desen, chevalet, pensule, acuarele, tot ce trebuie. Nu ai cum să greșești. Am văzut niște tablouri cu mâzgălituri despre care am citit că valorau zeci de mii de euro fiecare. Arta e subiectivă. Poate trasezi o singură linie și se va găsi cineva să spună că ai făcut o treabă extraordinară. Mai știi?
Pandemia ne-a pus psihicul la grea încercare. Unul dintre cele mai bune medicamente pentru suflet este râsul. Fiecăruia dintre noi ne place un anumit tip de umor, dar pe Internet sunt seriale de comedie pentru toate gusturile. Urmărește niște episoade noi sau vizionează din nou ce te-a amuzat în trecut. Este un mod cât se poate de plăcut de a petrece timpul.
„Vine ploaia bine-mi pare, în ghiveci am pus o floare”… sau busuioc, sau mentă, sau rozmarin. Planul este cât se poate de simplu: când te duci data viitoare la shopping, cumpără câteva ghivece, pământ de flori și semințe de plante. Acasă, pune pământul în ghivece, udă-l și fă niște gropițe în el, unde să pui semințele. Acoperă semințele cu pământ și deja ai o ocupație pe termen lung.
Fă un blog despre noua ta pasiune. Scrie acolo tot ce faci și postează fotografii, promovează și vei găsi oameni cu aceleași pasiuni. Ușor-ușor, poți pune bazele unei comunități. Te vei simți cu adevărat util/utilă. Orice hobby se poate transforma în profesie.
Acest site foloseste cookies.
Read More