Utile

Scapă de calcarul din mașina de spălat cu oțet și bicarbonat de sodiu. Elimină mirosul urât

Calcarul din mașina de spălat afectează în timp performanța acesteia și chiar o strică dacă nu intervii în timp penrtu curățarea acesteia. Indiferent de cât de performantă este mașina de spălat rufe acumulează calcar și depuneri de praf, scame și alte reziduri care sunt pe haine. Acestea se transformă într-un fel de mâl ce generează un miros urât care ajunge și pe haine, indieferent de detergentul sau balsamul de rufe folosit.

Scapă de mirosul urât din mașina automată de spălat

Mirosul urat din mașina de spălat rufe este generat de rezidurile de pe haine. Acestea se transformă într-un fel de mâl în cuva mașinei, dar și pe țeava de evacuare a apei, iar singura soluție este curățarea frecventă a acesteia. Apa de la robinet are de asemenea nisip, reziduri și foarte mult calcar care se depune pe pereții mașinei, cuva, tevile de evacuare.

Curătarea mașinii de spălat este recomandată de producători, dar și de reclamele de la TV cu anumite produse care sunt destul de costisitoare, dar din păcate ineficiente. Există foarte puține produse cu adevărat curăță mașina de spălat, dar sunt foarte costisitoare și greu de găsit în magazine.

Prin urmare cea mai la îndemână solutie este una extrem de ieftină și accesibilă. Oțet + bicarbonat de sodiu.

Recomandare: Curățarea se face odată la o lună, dacă splați zilnic sau frecvent sau o dată la două luni pentru a întreține mașina și a dizolva rezidurile depuse în mașina de spălat rufe.

Pentru asta aveți nevoie de 1 litru de oțet, cea mai mare concentrație și 2 plicuri de bicarbonat de sodiu de 80 de grame. Se toarnă bicarbonatul de sodiu în compartimentul pentru detergent, iar în momentul în care mașina începe să tragă apă turnați otețul.

Mașina se setează pe cel mai lung program de spălare, iar temperatura de 60 de grade. Se lasă ca mașina să parcurgă tot ciclul de spălare. Întreținerea se face la 1-2 cu aceeași procedura.

Scapă de calcar

Cele mai multe reclame TV îți promit că dacă folosești anumite produse mașina ta de spălat va fi protejată împotriva calcarului și a depunerilor. Exită multe produse în magazine care vă fură privirea, ba că mașina de spălat va fi ca nouă după ce le utilizați, ba mai mult că va fi și igienizată și complet curățată.

Aceste produse au un efect, dar nu cel scontat. Trebuie să înțelegem că apa indiferent de locația în care ne aflăm, dar cu atât mai mult dacă folosiți apă foarte dură cum ar fi cea de fântână, rezidurile se depun foarte repede.

Primele semene ale depunerii de calcar sunt spălarea rufelor ineficientă, un miros neplăcut în cuva mașinii sau chiar pe haine. De asemenea depunerile de calcar se văd și între cauciucul dintre cuvă și tubul în care introduceți hainele, acolo se adună și scame, păr de animale și tot felul de reziduri de pe haine.

Repetăm, indiferent cât de performantă este mașina de spălat, chiar dacă are programe de autocurățare sau orice alte funcții în acest sens, depunerile de calcar sunt inevitabile și mai ales cele de reziduri provinite de pe haine.

Reteța pentru a scăpa de calcarul din mașina de spălat este aceeași indiferent dacă ați folosit sau nu produse specifice pentru acest lucru, reteța este aceeași și se recomandă să folosiți această procedura o dată la 2 luni dacă spălați multe ture și o dată la 3 luni dacă folosiți mașina mai puțin.

Se alege cel mai lung program de spălare (fară prespălare), se adaugă 3 litri de oteț și 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul se adaugă jumătate în compartimentul pentru detergent și jumătate direct în cuva mașinii de spălat. Temperatura sî fie setată la 90 de grade celsius, iar imediat ce mașina începe să tragă apă se toarnă oțetul.

Nu vă speriață dacă observați o reacție sub formă de spumă în timpul programului este normal de la cantitatea de oțet și bicarbonat de sodiu. Dacă aveți optiunea extra clătire puteți să o setați.

După finalul programului de spălare, mașina va fi curată și nu va rămâne cu mirosul de oțet în aceasta. Se recomandă să lasați ușa mașinii deschisă 2-3 pentru a se aerisi și usca.

Procesul se repetă după cum v-am indicat.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-10-10T19:45:11+03:00 19:45

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More