Utile

Cum alegi mașina potrivită. Sfaturi de care trebuie să ții cont

Atunci când facem o achiziție importantă, de care vrem să ne bucurăm o perioadă lungă de timp, este bine să fim atenți la toate detaliile, pentru a ne asigura că facem cea mai bună alegere. La fel trebuie să procedăm și când vrem să cumpărăm o mașină, fie că este ea nouă sau second-hand. Pentru cea care a ami avut și alți proprietari, atenția trebuie să fie sporită, pentru că poate ascunde detalii importante, pe care le observăm cu greu.

Sfaturi pentru a alege mașina potrivită

Deși poate părea ușor să achiziționezi o mașină, lucrurile nu sunt așa cum par. Poate ne gândim că, în funcție de suma pe care o avem la dispoziție, mergem la un târg de mașini și cumpărăm pe cea care se încadrează în bugetul nostru și care ne atrage și atenția, la prima vedere.

Totuși, achiziția unei mașini este mai mult de atât. În primul rând, înainte de a alege mașina, gândește-te la nevoile tale. Vezi dacă ai nevoie de această mașină pe termen lung și dacă ai o familie numeroasă. Astfel, vei avea nevoie de o mașină mai mare, în care să încăpeți toți și să stați relaxați și să puneți și bagajele. De altfel, dacă ai nevoie de o mașină pentru călătorii, alege tot una mare, pentru a sta relaxat, deoarece spațiile mici amplifică oboseala.

Dacă ai nevoie de o mașină doar pentru a circula prin oraș, e nevoie de ceva mic, cu care să te deplasezi ușor și cu care să te poți strecura printre mașini în momentele zilei cu trafic greu.

Dintre o mașină nouă sau una second-hand, este normal ca cea mai bună să fie ceva nefolosită. Totuși, dacă bugetul este unul mic și nu intenționezi să ții mașina prea mult timp, alege o mașină care a mai avut și alți proprietari. Mașinile noi își pierd valoarea rapid, deci, când vei decide să o vinzi, nu vei mai obține aceiași bani.

În cazul unei mașini noi, avantajul este că vine cu garanție. Unele au garanție de 3 ani și pot ajunge până la 6-7, timp în care nu vei avea nicio grijă și nu vei suporta costuri, pentru că producătorul se va ocupa de tot.

Când achiziționezi o mașină, gândește-te și la costul de întreținere.

Diesel sau benzină

Dintre un motor pe benzină și unul pe motorină, alege ce ți se potrivește. Pentru transportul urban, este mai potrivit cel pe benzină; opririle și pornirile dese nu îl vor afecta. În cazul în care ai nevoie de mașină pentru curse mai lungi, în afara orașului, consumul motorului diesel este mai mic.

Pentru a te asigura că bordul mașinii indică un kilometraj corect, apelează la ajutorul specialiștilor, care cunosc mai multe metode prin care pot verifica acest detaliu.

Share
Scris de
Danciu Mirela

Acest site foloseste cookies.

Read More