Pentru a începe o construcție, pentru a ne asigura că totul este legal și lucrurile se desfășoară așa cum trebuie, este nevoie să avem anumite documente care să ateste acest fapt. Mai mult, este nevoie și de părerea specialistului, care să ne confirme faptul că proiectul nostru merită, este unul potrivit și va fi unul profitabil, de durată. În acest sens, trebuie realizat studiul de fezabilitate, care ne va oferi răspunsul la multe întrebări care ne macină atunci când avem un plan atât de important.
Studiul de fezabilitate este un plan important atunci când vine vorba de punerea bazelor unei afaceri. Acest proiect reprezintă documentația tehnico-economică prin care proiectantul oferă mai multe idei, mai multe scenarii de dezvoltare a afacerii. El nu se limitează în acest studiu doar la datele și informațiile cuprinse de proiectul inițial, ci analizează șansele pe care le are afacerea.
Astfel, el oferă antreprenorului răspuns la multe întrebări pe care le are atunci când vine vorba de afacerea căreia i-a pus bazele. În urma studiului, el va constata dacă ideea este una rezonabilă, dacă merită să înceapă această afacere și va identifica minusurile acesteia, rezolvând din timp probleme care, descoperite prea târziu, nu vor mai avea rezolvare.
Astfel, studiul de fezabilitate arată dacă proiectul inițial este bine conceput, dacă fondurile disponibile pentru afacere sunt suficiente sau nu, cum pot fi majorate acestea. În plus, îți arată ție, antreprenorului, dacă sunt respectate toate normele juridice, pentru a te asigura că nu există complicații din punct de vedere legal.
Structura studiului de fezabilitate este:
a) soluția tehnică;
b) principalii indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții;
c) certificatul de urbanism, avizele conforme pentru asigurarea utilităților, precum și avize, acorduri și studii specifice, după caz, în funcție de specificul obiectivului de investiții;
d) strategia de implementare, exploatare/operare și de întreținere a investiției.
Prețul pentru studiul de fezabilitate diferă în funcție de complexitatea acestuia, iar plata se face, în general, la oră: între 150 și 300 de lei pe oră.
Acest site foloseste cookies.
Read More