Connect with us

Vedete

Catalanul Gerard Pique, cu lacrimi în ochi: „Nu am nimic împotriva spaniolilor. Nu înseamnă că ești patriot dacă…”

Fotbalistul Gerard Pique a participat la referendumul pentru independența Cataloniei, considerat ilegal din punct de vedere constituțional.

Jucătorul Barcei este foarte trist din cauza evenimentelor care au avut loc în stradă. Manifestanții s-au bătut cu polițiștii, iar unii dintre ei au tras cu gloanțe de cauciuc în mulțime. Presa scrie că sunt sute de victime în urma altercației.

CITESTE SI: REFERENDUMUL pentru INDEPENDENȚA CATALONIEI – Guvernul spaniol nu recunoaște votul de azi; CRIZĂ POLITICĂ MAJORĂ; Sute de victime în Barcelona

Gerard Pique se simte catalan. Ce le-a transmis spaniolilor

„Vreau să spun că atunci când se votează se poate vota DA, nu sau se poate anula votul. În timpul lui Franco oamenii nu au putut vota. Ne-am câștigat acest drept. Sunt și mă simt catalan și sunt mândru de cei din Catalonia pentru cum s-au purtat. Nu a existat nicio… (începe să plângă) niciun act de agresiune. A trebuit să vină poliția națională ca să acționeze cum a acționat.

Sunt mulți oameni în Spania care dezaprobă astfel de fapte și cred în democrație. Dacă cineva crede că nu ar trebuie să îmi exprim opinia, fac un pas în spate. Partidul care ne conduce folosește toate pârghiile ca să manipuleze, să mintă. Au spus că noi catalanii suntem o minoritate, însă suntem milioane de oameni.

Nu am nimic împotriva spaniolilor. Nu suntem răi. A merge la secția de vot nu înseamnă că ești patriot. De exemplu, au fost mulți jucători care au venit la echipa la care lucrez și nu sunt spanioli. Au făcut tot posibilul să joace cât mai bine și să câștige. Asta e cel mai important”, a declarat Gerard Pique într-o conferință de presă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top