Connect with us
Datorii de milioane de dolari platite de o vedeta pentru mii de oameni.

Vedete

Datorii de milioane de dolari platite de o vedeta pentru mii de oameni

Prezentatorul si actorul britanic John Oliver este cel care a dat un exemplu bancherilor dupa ce a rascumparat datoriile a circa 9.000 de persoane, reprezentand cheltuieli medicale in valoare de 15 milioane de dolari.

In cadrul emisiunii sale saptamanale, ”Last Week Tonight”, difuzata pe HBO, el a abordat subiectul strategiei la care recurg foarte multe banci din Statele Unite ale Americii. Practic, institutiile financiare transfera datoriile acumulate de milioane de catre persoane altor firme, pe sume foarte mici.

Tocmai din dorinta de a trage un semnal de alarma asupra sistemului la care recurg bancile, emisiunea a creat firma de rascumparare a datoriilor Central Asset Recovery Professionals in statul Mississipi. In viziunea lui Oliver, toata actiunea a fost catalogata ca o etapa „ridicol de simpla”. De altfel, trebuie mentionat ca in unele state, pentru achizitionarea datoriilor nu este necesar niciun act sau vreo autorizatie.

Producatorii emisiunii saptamanale ”Last Week Tonight” si John Oliver au creat o societate al carei presedinte era chiar celebrul prezentator de televiziune.

Citeste si: A murit o vedeta a show-ului Top Gear

O vedeta din Romania, suspecta de cancer la san! Are 12 noduli la san!

Mai departe, emisiunea a achizitionat cu 60.000 de dolari datorii de 15 milioane de dolari, contractate pentru ingrijiri medicale de 9.000 persoane care au intarziat plata acestora. Respectand toate prevederile legale, toate datoriile au fost inregistrate la mai multe spitale din Texas, iar prezentatorul a spus apoi ca datoriile au fost sterse.

Odata dusa la final inedita inginerie financiara, Oliver a simtit nevoia sa faca si putin spectacol. Vedeta a anuntat ca a depasit recordul celui mai generos prezentator TV, detinut de Oprah Winfrey, care oferise cate o masina fiecarui spectator prezent in studioul ei. Gestul prezentatoarei a insemnat in cifre 8 milioane de dolari. Cei care au comentat schema folosita pe retelele de socializare au fost de acord ca s-au urmarit doua obiective: doborarea recordului amintit si denuntarea procedurii considerate scandaloase de catre prezentator.

In televiziune, John Oliver a devenit cunoscut la emisiunea ”Daily Show”, alaturi de Jon Stewart. In prezent, acesta are propria emisiune, ”Last Week Tonight”, inca din luna aprilie a anului 2014.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top