Connect with us
Cele mai şocante poveşti de amor din comunism. 6 idile cu vedete din Epoca de Aur

Știri

Cele mai ciudate poveşti de amor din comunism. 6 idile cu vedete din Epoca de Aur

În Epoca de Aur vedetele iubeau la fel de pătimaș ca acum, însă în lipsa presei libere și a internetului, poveștile lor de dragoste controversate și divorțurile cu scandal deveneau cel mult subiecte de bârfă la colțul blocului. Click! vă prezintă câteva dintre marile personalități ale Epocii de Aur care ascund drame incredibile și iubiri neîmplinite.

Corina Chiriac, la un pas de căsătorie cu Karel Gott

Cântăreața de muzică ușoară Corina Chiriac (69 de ani) a fost în tinerețe una dintre cele mai dorite femei din România. Pe vremea lui Ceaușescu, a rupt inimile multor bărbați. Cele două mari iubiri ale artistei au fost Ovidiu Lipan Țăndărică (66 de ani) și celebrul artist ceh Karel Gott (79 de ani), interpret divinizat în țara lui. Corina l-a cunoscut pe Karel la un festival de muzică din Cehoslovacia, iar la scurt timp cei doi formau un cuplu. Interpretul avea mare succes la femeile frumoase, iar nurii Corinei nu l-au lăsat indiferent.

Și cu el artista noastră a fost la un pas de căsătorie. Corina Chiriac a făcut mult timp naveta în Republica Cehoslovacia, țara natală a iubitului ei, atât pentru concerte, cât și pentru a se întâlni cu el. Nu a fost să fie însă nici de data aceasta, unii speculând că la originea rupturii s-ar fi aflat oficialii comuniști de la București. Corina Chiriac a ajuns totuși în fața altarului mult mai târziu, în SUA, în 1993, cu un bărbat mult mai tânăr decât ea, afaceristul Virgil Anastasiu (58 de ani). Mariajul a durat însă numai patru ani, ei divorțând în 1997.

Ion Dolănescu și Nadia Comăneci, iubire cu foc în Epoca de Aur

Gimnasta de nota 10 Nadia Comăneci (57 ani) și regretatul interpret de folclor Ion Dolănescu (decedat în 2009, la 65 de ani) au fost personajele principale într-o poveste de dragoste ca în filme. Pe vremea când gimnasta de aur avea 25 de ani s-a îndrăgostit de chipeșul Dolănescu, iar relația lor ar fi durat aproape patru ani.

El o adora, iar ea era îndrăgostită până peste cap de cel pe care îl admira și la brațul căruia se simțea protejată. Unul dintre martorii la una dintre ieșirile lor a povestit pentru Click.ro: „În 1985, am lucrat la Hotelul Meridian din Mamaia. Ion Dolănescu era naşul fiului şefului de restaurant de acolo. A stat toată vara în hotel. Iar Nadia a venit şi ea şi a stat vreo luna. Erau foarte discreţi.Toată lumea din hotel spunea că ea e foarte îndrăgostită de el”. Uneori preferau să se depărteze de agitația din București și să petreacă momente în doi în casa unui fin al artistului, care trăia undeva lângă Focșani. Mai mult, în Epoca de Aur se zvonea și că cei doi iubiți s-au aflat la un pas de căsătorie, mergeau împreună la chefuri, iar Nadia era aproape nelipsită din casa interpretului de muzică atunci când existau petreceri. Legătura dintre ei s-a pierdut atunci când gimnasta a trecut fraudulos granița României comuniste și a cerut azil politic în SUA.

Angela Similea, iubire mposibilă cu Florin Piersic

Angela Similea (72 ani) a fost o femeie curtată. Sex-simbol al anilor ‘80, interpreta de muzică ușoară a fost înconjurată întotdeauna de bărbaţi frumoşi şi la fel de talentați care s-au luptat pentru inima ei. O frumoasă poveste de dragoste a fost între celebra artistă și carismaticul Florin Piersic (83 ani). Cei doi artişti atât de îndrăgiţi de publicul din România au format un cuplu de aur pe scenă în Epoca de Aur, la sfârşitul anilor ‘70 şi începutul anilor ‘80. Colaborarea lor a fost dublată de iubire şi de atracţie care a născut una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste ale acelor vremuri. Despre idila lor, ani de-a rândul au circulat tot felul picanterii.

Se pare că artista era atât de îndrăgostită de „vrăjitorul” Florin Piersic, cum îl alinta ea, încât nu suporta să stea nicio zi fără el. Au realizat duete de excepţie în emisiunile de divertisment difuzate de TVR. În 1983 au cântat împreună piesa „Nufărul alb”, compusă de Marcel Dragomir pe versurile Teodorei Popa Mazilu. Tot împreună au jucat şi în musicalul „Corina”, de Edmond Deda, după „Jocul de-a vacanţa”, de Mihail Sebastian. Actorul a recunoscut la un post TV din Chişinău că a iubit-o pe Angela Similea. Totuşi, nu s-a căsătorit cu ea. Angela Similea era măritată pe atunci cu olandezul Jan Hilgen, iar Florin Piersic cu Anna Szeles (76 de ani).

Dida Drăgan și Florin Ochescu, 10 ani fără certificat de căsătorie în Epoca de Aur

Cântăreața de muzică ușoară Dida Drăgan (72 de ani) și chitaristul Florin Ochescu (66 de ani) au trăit în anii ’80 o poveste de dragoste discretă fără să-și oficializeze legătura. Chiar dacă în Epoca de Aur relațiile fără certificat de căsătorie nu erau privite cu ochi buni, ei au reușit să trăiască liberi 10 ani, fiind în categoria favorizată a artiștilor. Au împreună un fiu, Florin jr, iar după ce s-au despărțit, au reușit să rămână buni prieteni și să se ocupe împreună de băiatul lor, astăzi în vârstă de 36 de ani.

După revoluția din 1989, Ochescu și-a refăcut viața alături de Silvia Dumitrescu (59 de ani) și are un al doilea fiu, Iulian (25 de ani), un pianist foarte talentat și multipremiat, în timp ce Dida a preferat să se dedice exclusiv carierei și creșterii fiului ei. Florin jr este pasionat de chitară și reușește astfel să ducă mai departe pasiunea moștenită de la tatăl lui. Chiar dacă aparițiile ei sunt tot mai rare, Dida Drăgan rămâne una dintre cele mai importante și mai respectate voci ale muzicii ușoare românești. De asemenea, Florin Ochescu este un chitarist renumit care a cântat pentru trupele Iris (1982 – 1986), Sfinx (1987 – 1989) și Holograf (1990 – 1992).

Margareta Pâslaru s-a căsătorit cu fiul unui ministru comunist și a fugit în SUA

Artista de muzică ușoară Margareta Pâslaru (75 de ani) a fost căsătorită cu sportivul Gheorghe Sencovici (decedat în anul 2006, la 61 de ani), fiul unui ministru din vremea comunismului. Datorită funcției importante în Epoca de Aur, familia Sencovici a primit o vilă în inima cartierului Primăverii, zonă rezervată în acei ani protipendadei de partid. În 1982, deși erau favorizați de regim, Margareta și soțul ei au emigrat în SUA, la New York, unde sportivul cu studii de inginerie și-a deschis o firmă Info Promp. In. Împreună au o fată, Ana Maria Sencovici, rămasă în SUA după moartea tatălui și revenirea definitivă a mamei în România.

Securitatea comunistă a luat imediat măsuri pentru discreditarea „fugarilor”: toate discurile artistei au fost retrase din magazine, iar muzica ei a fost interzisă la televiziunea și radiodifuziunea de stat, unicele instituții de gen de dinainte de 1989. Mai mult, au fost lansate zvonuri că soțul Margaretei s-ar fi spânzurat, iar fiica artistei ar fi orbit din cauza unei boli. Margareta Pâslaru trăiește în România, unde, din anul 1993, a decis să doneze pentru cauze caritabile toate drepturile de autor obținute de pe urma pieselor sale. Totodată, artista oferă anual un premiu de originalitate pentru susținerea tinerilor talentați, în valoare de 1.000 de dolari SUA.

Mirabela Dauer a divorțat după ce a fost bătută cu fierul de călcat în Epoca de Aur

Mirabela Dauer (71 de ani) și regizorul TVR Traian Popovici (79 de ani), al doilea soț al artistei, s-au despărțit cu mare scandal pe vremea comunismului, în 1979. Fiul lor, Nanu, care atunci avea doar doi ani, a fost încredințat de instanță tatălui, chiar dacă în Epoca de Aur era o regulă nescrisă ca minorii să rămână în custodia mamei. Popovici a povestit că a prins-o pe Mirabela în pat cu un chitarist din Timișoara și că nervos fiind, a bătut-o cu fierul de călcat.

El susține că Mirabela nu și-a putut ține copilul aproape deoarece pleca foarte des în turneu și nu avea cu cine să-și lase fiul. Fostul soț al Mirabelei susține că ea trebuia să plătească lunar o pensie alimentară de 250 de lei, însă deși câștiga 200 de lei pe seară, nu a plătit niciun leu pentru creșterea fiului lor. Cântăreața are o altă variantă și a povestit că mariajul ei cu Popovici nu a rezistat din cauza faptului că soacra nu o înghițea și îi făcea zile fripte. Mirabela nu a reușit să aibă o relație cu fiul ei, acum în vârstă de 42 de ani, însă susține că a trecut peste această dramă. Ea a spus că după ce a fost îndepărtată de Nanu, tatăl ei a paralizat de supărare și a murit neîmpăcat cu situația. Mirabela nu s-a mai căsătorit, și-a vândut casa din buricul Capitalei și s-a mutat într-o vilă din localitatea Roșu, în județul Ilfov. S-a speculat în repetate rânduri că ar fi avut o relație cu Raoul (40 de ani), însă amândoi susțin că între ei există doar o colaborare profesională perfectă dublată de o bună prietenie.


Continue Reading
You may also like...

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top