Connect with us
De ce nu are președintele Klaus Iohannis copii

Știri

De ce nu are președintele Klaus Iohannis copii

Președintele României Klaus Iohannis a fost atacat în campania prezidențială din 2014 pentru că nu are copii, acesta oferind la un moment dat un răspuns ironic potrivit căruia el a investit în case și nu în prunci.

Iohannis a revenit asupra afirmațiilor din 2014 dorind să facă o clarificare.

„Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva.

Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie. Faptul că PSD a întors-o invers e o mârlănie fără margini”, a declarat Iohannis.

Iohannis a semnat pe 16 iulie o lege importantă pentru bolnavii din România

Este vorba despre o ordonanță de urgență pentru alocarea C. N. Unifarm S. A. din fondul de rezervă bugetară a 44 de milioane de lei pentru aprovizionarea cu imunoglobulină.

„Decretul vizează promulgarea „Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 19/2018 pentru încredințarea către Compania Naţională „Unifarm” – S.A a serviciului de interes economic general în vederea realizării activității de aprovizionare cu medicamente necesare asigurării activității de prevenire a deceselor şi agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018”, se arată în decizia președintelui.

„Este vorba de un ajutor de stat în valoare de 44,27 milioane de lei. Se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii în acest sens, pe acest an, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor în materie de ajutor de stat în cadrul serviciilor de interes economic general”, a afirmat Nelu Barbu, după şedinţa în care Executivul a adoptat OUG 19/2018.

Criza de imunoglobulină s-a accentuat în ultimul an, iar statul a continuat să caute soluții pentru bolnavii din România.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top