Connect with us
Alertă de avalanșă în Făgăraș! Anunțul meteorologilor

Știri

Alertă de avalanșă în Făgăraș! Anunțul meteorologilor

Potrivit unei informări, meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în masivele Făgăraş şi Bucegi, atât la altitudini mai mari de 1.800 de metri, dar şi la înălţimi sub această cotă.

Stratul de zăpadă a scăzut în munţii Făgăraş şi Bucegi, cu excepţia zonei Bâlea Lac, unde se înregistrează 2,67 metri de zăpadă, fiind cel mai mare strat din judeţul Sibiu.

În următoarele 24 de ore, stratul de zăpadă va continua să scadă, mai accentuat la altitudini sub 1.600 de metri.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Vremea rămâne rece în ziua de marți. Meteorologii au emis un cod galben pentru 10 județe

Vremea rămâne rece și azi, iar dimineața va fi marcată de ceață în mai multe zone ale țării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru 10 judeţe din sudul şi estul ţării, valabile până la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în localităţi din judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Prahova, Dâmboviţa, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi se va semnala ceaţă, fenomen ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 metri şi izolat sub 50 de metri.

De asemenea, izolat vor fi condiţii de burniţă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cum va fi vremea marți

Vremea se va menține rece pentru această dată, deși temperatura aerului va fi în creștere și în regiunile extracarpatice. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în nordul și in centrul țării, local în vest și izolat în rest.

În zona de munte precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade, izolat, în jumătatea de nord a țării și 10…12 grade în regiunile sudice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 4 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

Ce se întâmplă în București cu vremea

Tot vreme rece, deşi atmosfera se mai dezmorţeşte faţă de luni, când abia s-au atins 3 grade. Maximă de azi ajunge pe la 8 – 9 grade; e posibil să plouă trecător, dar o să zărim şi soarele pentru scurte momente. Peste noapte revin condiţiile de ceaţă şi temperatura coboară spre zero grade.

Miercuri aşteptam vreme frumoasă şi în încălzire. Maximă urcă spre 13 grade; pe seara apar ceva înnorări, dar sunt şanse reduse de ploaie.

Joi temperaturile continuă să crească şi vom avea soare, atmosferă plăcută şi până la 17 grade în termometre. Dimineaţa şi noaptea revin condiţiile de ceaţă.

Ziua de vineri ne-aduce vreme foarte frumoasă. Se face mai cald decât ar fi normal. Maximă ajunge pe la 20 – 21 de grade, iar minimă va fi de 6 – 7 grade.

CITEȘTE ȘI: Vremea pe două săptămâni. Ce anunță meteorologii de Florii și de Paște
Ce se întâmplă cu VREMEA după ploile de luni! Meteorologii anunță o nouă schimbare radicală
Breaking News. Avalanșă în munți, în România. 29 de persoane…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top