Connect with us

Vremea

ALERTĂ METEO de ULTIMĂ ORĂ. Meteorologii nu se așteptau la asta!

Alertă meteo de ultimă oră! Vremea se schimbă radical, iar specialiștii spun că instabilitatea atmosferică prevăzută în urmă cu două zile va fi mai accentuată decât se așteptau.

Weekend cu ploi torențiale și temperaturi scăzute

Temperaturile vor scădea în următoarele 24 de ore cu până la 10-15 grade. Duminică e posibil să avem maxime de doar 21 de grade în toiul verii.

Sâmbătă și duminică vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului ce pot luă aspect de vijelie.

În intervale scurte de timp, anunța meteorologii, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și pe spații restrânse 35…40 l/mp.

În a două parte a zilei de sâmbătă, 15 iulie și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică astfel de fenomene vor fi frecvente în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte și se vor semnala local în restul teritoriului.

Vremea va deveni în general instabilă în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul ţarii, unde, în special dupa orele amiezii, înnorarile vor fi temporar accentuate, iar aversele şi descarcarile electrice vor fi frecvente.

Pe arii restrânse cantitaţile de apa vor depaşi 20…30 l/mp şi va cădea grindina. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorari seara când astfel de fenomene se vor semnala local şi la cote mai reduse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top