Connect with us
Avertizare meteo, valabilă până pe 18 decembrie. Ce zone vor fi afectate

Știri

Avertizare meteo, valabilă până pe 18 decembrie. Ce zone vor fi afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nou informare meteo de vreme severă, valabilă pentru următoarele 24 de ore, valabilă în intervalul 17 decembrie, ora 12 – 18 decembrie, ora 12.

Potrivit meteorologilor, în nordul și în estul Olteniei, în jumătatea de vest a Munteniei, Transilvania, Maramureș, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, în general între 10 și 20 cm.

Citește și: Școli închise luni și marți, în mai multe județe. Anunțul de ultimă oră al Ministrului Educației:

În prima parte a zilei de luni, în Carpații Meridionali – la altitudini de peste 1700 m – vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși viteze de 70…80 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Temporar în estul, centrul și sud-estul țării, pe arii restrânse va fi polei sau ghețuș. Pentru astăzi, era deja în vigoare un cod galben de ninsori și viscol pentru șapte județe.

Prognoza meteo pentru București 17 – 18 decembrie 2018

Vremea va fi închisă. Temporar în prima parte a zilei de luni (17 decembrie) va ploua, apoi ploaia se va transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Până la sfârșitul intervalului stratul de zăpadă nou depus va fi de 5…8 cm. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă
va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Mai multe drumuri sunt închise luni în România, din cauza problemelor produse de vremea rea.

Drumuri închise din cauza vremii

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorilor din ultimele zile, sunt impuse următoarele restricţii în traficul rutier, feroviar şi maritim:

Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca este închisă pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri, în judeţul Gorj.

Traficul rutier este oprit în ambele sensuri pe DN 7, la kilometrul 239+400 metri, la limita judeţelor Vâlcea şi Sibiu, din cauza unor autocamioane neechipate corespunzător care nu mai pot înainta pe un carosabil acoperit cu zăpadă.

Pe DN 66 Târgu Jiu – Petroşani, între Bumbeşti-Jiu (jud. Gorj) şi Petroşani (jud. Hunedoara) este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top