Connect with us
Cod Galben de inundații a fost emis în urmă cu puțin timp. Atenționarea este valabilă până duminică seara. Zonele vizate...

Vremea

Cod galben de inundații, valabil până duminică

Cod Galben de inundații, emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. Atenționarea este valabilă până duminică seară în 17 bazine hidrografice din vestul, nordul și nord-estul țării.

Cod galben de inundațiii. Care sunt zonele vizate

Potrivit hidrologilor, până la duminică, la ora 19:00, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale. De asemenea, sunt posibile creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție în bazinele hidrografice:

– Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej, Crasna, Barcău, Crișul Negru, Mureș — afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Gelmar, Bega — bazin superior și afluenți, Bistrița — bazin superior și mijlociu, Moldova — bazin superior și mijlociu, Suceava, Baseu, Jijia și Bârlad — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, INHGA a emis Cod galben. Acesta este valabil după cum urmează: până sâmbătă la ora 00:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpus (județele: Maramureș și Satu Mare), afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crasna (județele: Sălaj și Satu Mare), Barcău (județele: Sălaj și Bihor).

Citește și: Vremea 13 mai 2017. Instabilitate atmosferică și furtuni

De asemenea, fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Sălaj și Maramureș.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top