Connect with us
Cod galben de polei în București și 12 județe

Vremea

Cod galben de ninsori București și mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţă, noi atenţionări cod galben de polei, pentru Vaslui şi Galaţi, la ora transmiterii acestei ştiri 12 judeţe şi Capitala fiind sub avertizare.

Update, ora 11.00: ANM a emis cod galben de ninsori moderate cantitativ, valabilă până joi, la ora 9 dimineața.

În intervalul menţionat în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent.

În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55…60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei, anunță ANM.

Update, ora 10:12: Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, valabil până mâine, 9 februarie ora 9:00.

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii pe arii extinse în sudul, estul şi centrul ţării şi cu caracter local în celelalte regiuni. În cea mai mare parte a Moldovei şi la munte va ninge, în Muntenia şi Oltenia vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp.

Pe spaţii restrânse în extremitatea de sud-est şi în cea nord-vestică se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile sud-estice.

O altă avertizare emisă de ANM vizează ninsori însemnate cantitativ. Avertizarea este valabilă până mâine, 10 februarie, ora 9:00.

În intervalul menţionat în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent.

În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55…60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei.

Știre inițială: Județele Vaslui şi Galaţi se află sub cod galben de polei până la ora 10.00.

De asemenea, sunt în vigoare atenţionări de polei şi pentru judeţele Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, dar şi Bucureşti, până la ora 9.00.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, din cauza poleiului, traficul a fost deviat de pe tronsonul Drajna – Lehliu-Gară (kilometrii 65-105) al Autostrăzii A2 pe DN3A, în ambele sensuri.

Măsura a fost luată deoarece ploaia îndepărtează materialul antiderapant şi există risc de producere a unor accidente rutiere.

Şi în judeţul Brăila se circulă îngreunat, din cauza poleiului, pe DN2B Brăila – Buzău, dar şi pe alte tronsoane ale unor drumuri naţionale.

Potrivit sursei citate, în judeţul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului – Huedin – Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge slab, iar în judeţul Giurgiu a nins pe DN5 şi DN6 şi s-a acţionat cu utilaje. Ninge abundent şi în judeţul Olt, pe DN6, DN54 şi DN64.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top